Ultimele stiri

Primăria va aloca bani din bugetul local pentru intrarea în legalitate a ANL-urilor de pe strada Miloia

ANL

După lungi dispute între reprezentanții Primăriei și cei ai ANL, se pare că soarele începe să strălucească și pe strada chiriașilor din blocurile B8-B12 de pe strada Miloia, ridicate de ANL fără autorizație. Primăria va aloca bani de la bugetul local pentru intrarea în legalitate.

Astfel, deși chiar în urmă cu o săptămâna viceprimarul Traian Stoia declara că problema nu poate fi rezolvată decât în instanță sau dacă ANL își asumă să plătească sumele necesare pentru intrarea în legalitate, iată că situația s-a schimbat. Primăria va aloca bani pentru intrarea în legalitate, chiar dacă nu se știe încă care este fondul destinat acestui proiect. Primarul Nicolae Robu spune că Primăria face acest lucru pentru chiriași, pentru ca aceștia să poată cumpăra apartamentele din blocurile respective în cel mai scurt timp.

„Nu ştim care vor fi costurile expertizei, dar totuși cetăţenii nu au nicio vină şi noi trebuie să rezolvăm această situaţie cât mai repede astfel încât toţi cei care doresc să își cumpere locuinţele să poată să le cumpere fără a plăti chiriile majorate. Eu am vrut să le facem o reducere la chirii celor care au depus cereri de cumpărare, dar nu pot cumpăra, numai că nu ne permite legea să facem aceste reduceri, drept urmare trebuie să rezolvăm cât mai repede situaţia intrării în legalitate cu întabularea şi vânzarea”, a declarat Robu.

Viceprimarul Traian Stoia a anunțat că problema dobândirii autorizaţiilor de construire pentru ANL-urile de pe strada Miloia va fi rezolvată în această vară.

Despre prețul expertizei acesta spune că de la 30.000 de euro, cât au cerut iniţial, reprezentanţii companiei vor acum 15.000. „După părea mea ar trebui să coste 5.000”.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*