Ultimele stiri

Primăria va finanța lărgirea unui pasaj din Timișoara. Despre care este vorba

pasajul jiul

Încă din campania electorală din 2012 primarul Nicolae Robu promitea lărgirea pasajelor Jiul, Popa Șapcă și Solventul. Iată că acum, la mai bine de doi ani, proiectele ar putea deveni realitate. Aste pentru că, edilul vrea să demareze în cel mai scurt timp lucrările la toate cele trei proiecte. Unul va fi finanțat de Primărie, iar celelalte două se vor face pe bani europeni.

Cu toate acestea nu s-a decis încă la care dintre pasaje vor fi demarate prima dată lucrările. Deși Robu ar fi vrut să se înceapă cu Pasajul Jiul, se pare că liniile de tren poziționate pe acesta ar cam da lucrările peste cap, astfel că, cel mai probabil, primul pasaj la care se vor demara lucrările va fi Popa Șapcă.

„Un pasaj, nu am decis care, îl vom face pe venituri proprii, iar celelalte cu fonduri europene. Eu înclinam să dăm drumul la pasajul Jiul mai întâi nu pentru că e cel mai important, ci pentru că e cel mai simplu, dar dl Culiţă a spus că mai important e pasajul Popa Şapcă. La Jiul se fac manevre deasupra de către trenuri foarte frecvent. Lucrările ar dura mult la acest pasaj”, a declarat primarul Robu.

Pe lângă lărgirea pasajului, lucrarea de pe Popa Șapcă ar mai presupune și lărgirea străzii Popa Şapcă şi a bd. Antenelor la patru benzi. Dacă totul va decurge conform planului, în anul 2015 Primăria va demara lucrările la acest proiect.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*