Ultimele stiri

Primărie din Timiș, amendată pentru nereguli cu listele electorale

O nouă amendă în Timiș, în urma unor controale efectuate de Filiala Vest a Autorităţii Electorale Permanente. Primăria luată în vizor, de această dată, este cea din localitatea timișeană Șag.

Astfel, autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în perioada 8-12 septembrie 2014, un număr de 148 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 83 de sancțiuni, 23 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 25.600 lei, iar 60 prin avertismente.

Filiala Vest a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 11 sancțiuni: 5 amenzi în cuantum total de 5000 de lei și 6 avertismente, pentru încălcarea art. 50, lit. a^2 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare:

Județ    Instituția controlată       Sancțiune aplicată

Timiș     Primăria Șag       Amendă 1000 lei

Arad      Primăria Bârzava              Amendă 1000 lei

Arad      Primăria Pleșcuța            Amendă 1000 lei

Arad      Primăria Săvârșin             2 amenzi de câte 1000 lei

Arad      Primăria Brazii   Avertisment

Arad      Primăria Felnac Avertisment

Arad      Primăria Iratosu               2 avertismente

Timiș     Primăria Checea              Avertisment

Hunedoara         Primăria Pestișu Mic      Avertisment

Acțiunile de instruire, îndrumare și control electoral au ca principale obiective: îndrumarea privind utilizarea Registrului electoral, verificarea modului de păstrare a registrelor cuprinzând listele electorale permanente, complementare și speciale, verificarea modului de întocmire a listelor electorale și verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate. De asemenea, controalele au mai presupus verificarea modului de actualizare a listelor electorale, verificarea efectuării de comunicări către judecătoria competentă teritorial cu privire la modificările operate în exemplarul listei electorale existent la primărie, respectarea de către primar a obligaţiei de a pune la dispoziţia alegătorilor spre consultare a listelor electorale permanente şi de soluţionare a întâmpinărilor privind omisiunile și înscrierile greşite sau erorile din listele electorale;

Autoritatea Electorală Permanentă anunță  că va continua să efectueze aceste controale pentru a pregăti cadrul potrivit desfășurării alegerilor prezidențiale de anul acesta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*