Ultimele stiri

Primării din Timiș AMENDATE de Autoritatea Electorală Permanentă. Ce nereguli au fost descoperite

vot

Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat și în luna mai a acestui an o serie de acțiuni de control, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma celor 560 de controale efectuate, au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale, 47 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 49.200 lei, iar 121 prin avertismente.

Astfel de controale au fost efectuate și de către Filiala Vest a Autorității Electorale Permanente, care a aplicat un număr de 14 sancțiuni contravenționale: 3 amenzi în cuantum total de 3.500 lei și 11 avertismente. Este vorba despre patru primării din județul Hunedoara, două din Arad și patru din Timiș. Și anume, Belinț, care a fost amendată cu 1.500 de lei, iar Jamu Mare, Peciu Nou și Dudeștii Vechi au primit avertismente.

În timpul controalelor s-a verificat, printre altele, modul de întocmire, păstrare și actualizare a listelor electorale, modul de păstrare şi recuperare a materialelor de logistică electorală, respectarea criteriilor privind delimitarea secţiilor de votare, conform prevederilor legislaţiei electorale.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*