Ultimele stiri

Primarul a dezvălui care este prima piaţă din centrul istoric unde se va pune pavaj nou. Ce discuţii a purtat cu arhitecţii

Pavaj

Primarul Timişoarei a purtat o nouă discuţie cu arhitecţii, pe tema pavajului din zona centrală a oraşului. Edilul a comunicat că a avut parte de o discuţie foarte constructivă.

„Am avut azi întâlnirea, care a durat două ore, şi care a fost foarte constructivă. Au fost toţi proiectanţii, în frunte cu domnul Sturdza, au fost reprezentanţi ai firmei Romprest, noi, reprezentanţi ai primăriei, am stat, da capo al fine, personal, şi cred că vom avea parte de soluţii foarte bune. Nu am discutat detalii, am discutat ca principiu. Practic, vom face o extrapolare a unei idei care s-a regăsit în proiect, ideea proiectanţilor, de pe strada Mercy. Acolo era acea idee, care era în acord cu ceea ce eu am prezentat în pozele pe care le-am făcut şi în alte părţi. Anume, o anumită porţiune din strada, partea pietonală, pentru că totul va fi pietonal, să fie netedă, şi o porţiune să fie cu piatră cioplită, partea netedă fiind tot din piatră naturală. Încă odată vă spun, nu s-a pus problema vreodată să avem altceva decât piatră naturală”, a afirmat Nicolae Robu.

Acesta a spus că încă nu este sigur ce fel de piatră va fi folosită, dar că nu exclude posibilitatea de a scoate piatra din alte zone ale oraşului pentru a o aduce în Piaţa Unirii.

„Nu am discutat asemenea lucruri. Va fi piatră naturală, românească, în orice caz. Vom încerca să dislocăm şi piatră din zona străzii Remus, care e identică cu cea din Piaţa Unirii, mi s-a spus. Scoatem piatra şi o ducem în Piaţa Unirii, asta nu este o zonă monumentală, strada Remus”, a declarat primarul.

Edilul a mai adăugat că prima piaţă care va fi pavată este Piaţa Libertăţii „unde lucrurile sunt clare”.

„Arheologii trebuie să tragă linie pentru că le-am pus la dispoziţie destul timp pentru cercetări arheologice. Trebuie să înţeleagă că nu putem compromite proiectul”, a mai spus Nicolae Robu.

Primarul a declarat că  se teme ca nu cumva, din cauza cercetărilor arheologice, proiectul să fie întârziat. Acesta a mai comunicat că, în momentul de faţă, arheologii au solicitat prelungirea timpului de cercetare. Nicolae Robu a spus că urmează să poarte discuţii cu aceştia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*