Ultimele stiri

Primarul, despre încercarea PSD de a avea majoritate în CLT şi CJT: „Cu PSD nu ne-a ieșit bine nici PNL-ului, nici PDL-ului, nici PPDD-ului, nici PNȚCD-ului. Nu ne-a ajuns?!”

Nicolae Robu

Aşa cum Timişoara Online a anunţat în această după-amiază, PSD ar putea să obţină majoritatea în Consiliul Local şi în cel Judeţean, în urma unei alianţe cu PPDD şi PNŢCD. Vestea nu l-a mulţumit de loc pe primarul liberal Nicolae Robu, care, deşi aflat în Singapore, a pus imediat mâna pe telefon pentru a se consulta cu şeful PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc. După câteva ore de la aflarea veştii, edilul a trimis presei şi un comunicat pentru a-şi exprima opinia despre strategia PSD. Mai mult, acesta susţine că funcţii importante ale unor liberali, precum postul de viceprimar au fost scoase la bătaie.

„Aflat în Singapore la cea mai mare conferință a primarilor de orașe de prim rang de importanță în țara lor și de interes semnificativ pe plan internațional, am fost informat că PSD încearcă din răsputeri să creeze noi majorități în Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș și că a scos la mezat funcțiile de Viceprimar, respectiv Vicepreședinte deținute actualmente de Dan Diaconu, respectiv Marian Vasile.

Vreau să spun răspicat trei lucruri:

1. Eu am muncit enorm pentru Timișoara în acești aproape doi ani de mandat, cu rezultate pe care le poate vedea oricine și cu onestitate totală. În niciun oraș din România nu s-au întâmplat în această perioadă atâtea transformări în bine câte în Timișoara!

2. Știu că sunt incomod prin corectitudinea mea, prin intransigența mea, știu că există mari suferințe la unii că nu mai pot căpușa societățile Primăriei, că nu mai pot influența licitațiile, că nu mai pot pune mână pe terenuri, pe clădiri -că nu pot, spre exemplu, să cumpere o clădire care valorează peste 700 000 euro cu 100 000 euro, cum au vrut să facă și încă mai vor (e vorba, evident, de clădirea pe care a pus ochii PSD să-i fie sediu)”, a declarat într-un comunicat de presă Nicolae Robu.

Şi mai mult decât atât, edilul este pregătit să ia măsuri serioase, dacă cineva atentează la postul de viceprimar al lui Dan Diaconu. Tot Nicolae Robu le-a transmis şi celor din PNŢCD şi PPDD să se gândească bine cum vor acţiona, având în vedere că alianţa cu PSD, spune edilul, nu le va aduce decât o victorie de moment.

„ 3. Atrag atenția și PSD și celor tentați să se lase ademeniți de PSD că acapararea de către ei a funcției de Viceprimar în discuție ar conduce la pierderea totală a încrederii mele în ei și, pe cale de consecință, la luarea, imediată,  de către mine -în interesul public!- a tuturor atribuțiilor semnificative ale viceprimarilor -ambilor!-, precum și a dreptului lor la semnătură pe tot ce e important. În plus, să nu-și închipuie cineva că o nouă majoritate îmi va impune mie lucruri incorecte! La orice tentativă de incorectitudine, Procuratură, Poliția, DNA-ul etc. vor fi sesizate prompt chiar de către mine, cu plângere penală la nivel individual pentru votanții de incorectitudini!

4. Stimați colegi de la PNȚCD și PPDD, aveți de optat între o posibilă victorie de moment -extrem de sterilă, însă- și o construcție solidă și fertilă, una aducătoare cu sine și a mult doritei clarificări și coagulări ideologice, măcar acum, în al 25-lea an de la Revoluție (m-am adresat și PPDD-lui pentru că eu consider că ce a mai rămas din PPDD reprezintă aripa sa de dreapta, stânga fiind deja demult absorbită de PSD). Cu PSD nu ne-a ieșit bine nici PNL-ului, nici PDL-ului, nici PPDD-ului devenit decimat și, judecând lucrurile mai profund, nici PNȚCD-ului. Nu ne-a ajuns?!”, a concluzionat primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*