Ultimele stiri

Primarul „Facebook” vrea mai multă tehnologie. Ce i-a făcut cu ochiul edilului în America

Nicolae Robu

A devenit deja o obișnuință ca din fiecare vacanță pe care o face să dorească să implementeze ceva și în orașul pe care îl conduce. Recent întors dintr-o vizită oficială în America, primarul Nicolae Robu, surpriză, spune nu vrea să aducă nimic în mod special din SUA. Totuși, edilul a pus ochii pe ceva în tărâmul libertății. A fost realmente impresionat de ușurința prin care americanii în fac majoritatea plăților prin…telefon.

„La ei se fac o mulțime de plăți de pe telefon, la orice mic comerciant. Au un dispozitiv care se montează și poți plăti pe telefon. Tot de pe telefon își rezolva aproape totul. Parcarea, rezervarea de locuri la restaurant, ai luat telefonul, ai făcut click și vezi ce posibilități ai, sunt o mulțime de lucruri ce pot fi făcute. Ele nu sunt lucruri pe care le face Primăria, dar Primăria poate da un imbold asupra notăților tehnologice și poate da un exemplu. Primăria poate să extindă utilizarea telefonului în serviciile instituției”, spune Robu desre posibilitatea de a implementa acest serviciu și în orașul de pe Bega.

Contrar criticilor pe care le-a primit de-a lungul timpului, ce i-a mai atras privirea edilului la Washington au fost copacii plantați în număr extrem de mare. Robu spune că ținta sa este aceea de a planta 10.000 de copaci la Timișoara, dar după un concept bine stabilit – fără spațiu de pământ între borduri și carosabil.

„Tinta mea este să plantez 10.000 de copaci M-am bucurat să văd că acolo sunt plantați după conceptul pe care îl vreau și eu la Timișoara”, a adăugat edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*