Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu a inaugurat stația de filtrare a aerului amplasată în Piața Sf. Gheorghe. Ce investiție importantă s-ar putea face la Timișoara

Prima stație de filtrare a aerului din România a fost inaugurată astăzi de primarul Nicolae Robu. Este vorba despre „o invenție” care ar urma să absoarbă aerul poluat şi să-l purifice pe o rază de 350 de metri. Momentan, stația se află în teste, dar dacă va face ceea ce promite municipalitatea are de gând să cumpere și altele. Mai mult decât atât, edilul-șef al Timișoarei a anunțat și o nouă investiție: la Timișoara s-ar putea produce în viitorul apropiat astfel de stații de filtrare a aerului.

Prima stație de filtrare a aerului din România a fost amplasată în Piața Sfântul Gheorghe, dar nu va sta acolo în permanență ci va fi mutată în funcție de locul în care va fi nevoie de ea.

“Dăm în folosinţă, în premieră naţională, prima staţie de purificare a aerului. Este performantă, realizată după ultimele tehnologii, care reuşeşte să purifice 12.000 de metri cubi de aer pe oră pe o rază de 350 de metri. Vom putea vedea pe un monitor care sunt parametri aerului. Ea nu va rămâne veşnic aici, în vecinătatea acestui şantier pentru că dorim să vedem cum funcţionează în condiţii mai grele decât cele normale”, anunță Nicolae Robu.

În același context, primarul Nicolae Robu a anunțat și o investiție. La Timișoara s-ar putea produce astfel de stații de filtrare a aerului. Această idee a fost confirmată și de managerul companiei producătoare, care spune că firma este foarte interesată de o investiție în Timișoara.

„Dacă va da rezultatele scontate vom achiziţiona şi altele, dar pot să vă spun mult mai mult. Avem aici şi inventatorii acestei staţii, oamenii care au generat ideile ce stau la baza realizării ei, şi, mulţumiţi de corectitudinea şi promptitudinea cu care au interacţionat cu Primăria Municipiului Timişoara şi de preocuparea pe care noi o avem pentru mediu, au decis să mute o fabrică ce produce aşa ceva în Italia aici în Timişoara. N-am discutat încă detalii în privinţa suprafeţei de teren necesare a volumului investiţiei şi a locurilor de muncă ce vor fi create, dar am răspuns foarte prompt la această intenţie ce mi-a fost prezentată, cu garanţia că aparatul Primăriei va asigura toate condiţiile pentru venirea acestei investiţii în Timişoara”, a declarat primarul Robu.

Staţia de filtrare a aerului a costat 678.000 de lei plus TVA, iar inițiativa de a o achiziționa a fost a consilierului local Petrică Folică.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*