Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu a spus PA crucii din neoane din fața Catedralei

Crucea de neaoane amplasată cu ani în urmă în fața Catedralei Mitropolitană a dispărut. La initiativa primarului Nicolae Robu și cu sprijinul Mitropoliei, crucea, definite de edil ca una extrem de kitch-oasă, a fost îndepărtată.

“În fața superbei noastre Catedrale Mitropolitane, cu mulți ani în urmă, a fost amplasată o cumplit de kitsch-oasa cruce din neoane. Surprinzător, nimeni nu a protestat, deși, sunt convins, faptul a oripilat multă lume, de fapt pe oricine cu un minim bun gust”, spune primarul Nciolae Robu.

La fel cum nimeni nu a protestat atunci când aceasta a fost amplasată, așa nu s-a protestat nici la dispariția crucii de neoane. Mai mult decât atât, dispariția acesteia a cam trecut neobservată de timișoreni pentru că aceasta a fost îndepărtată în urmă cu câteva luni, iar edilul spune că nimeni nu i-a semnalat până în prezent scimbarea.

“Ei bine, în urmă cu câteva luni, la inițiativa mea, obiectul a fost îndepărtat, în parteneriat, de Primărie și Mitropolie. Morala acestui demers trebuie să fie că simbolurile sfinte trebuie folosite sub anumite rigori, bisericești și urbanistice deopotriva și nu după cum îl taie capul pe oricine. Numai așa le arătăm cu adevarat respect și le protejăm de demonetizare”, a mai explicat edilul.

 

Foto: Adevarul.ro

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*