Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu: „Am plantat peste 7.000 de copaci în Timişoara”. Ce arbori vor mai „răsări”

timisoara primavara

Nicolae Robu spune că în cei trei ani şi ceva de când a ajuns primar al Timişoarei a plantat peste 7.000 de copaci. Deci, potrivit edilului-şef, s-a creat o imagine falsă cum că în Timişoara se taie foarte mulţi copaci. De asemenea, Nicolae Robu a explicat în ce condiţii sunt tăiaţi pomii din oraş.

„Timişoara este un oraş în plină modernizare, iar pentru executarea unor lucrări de anvergură trebuie tăiat un număr de copaci. Însă, în compensaţie am plantat cât de aproape de locul cu pricina cât s-au putut de mulţi. E o realitate a Timişoarei că datorită nepăsării avem copaci îmbătrâniţi, a căror durată de viaţă este deja expirată şi care sunt jubrezi şi reprezintă un pericol de a se prăbuşi, de a se rupe la vânt nu foarte intens, darămite la furtuni. Trebuie să fim responsabili şi să nu lăsăm să se întâmple nenorociri. Şi în zonele în care sunt tăiaţi copaci bătrâni se fac plantări, nu unul la unul, ci mult mai multe plantări decât tăieri”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a mai ţinut să precizeze că în oraş sunt tăiaţi copaci şi pentru că rădăcinile unora au ajuns în subteran la fire de electricitate, de telefonie sau chiar ar fi reuşit să străpungă conducte. Edilul-şef a concluzionat că la final de mandat, Timişoara va avea mai mulţi copaci decât a avut la început de mandat.

„Eu iubesc copacii, sunt conştient câte beneficii ne pot aduce, produc oxigen. Vom planta cât mai mulţi copaci în Timişoara, în special tei, salcâmi, magnolii, lilieci, dar şi alţi arbori care au floare, pentru că îmi plac florile, în general, şi arborii care au flori. De asemenea, vom planta conifere, mai ales molizi”, a detaliat Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*