Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu anunţă că se vor construi o parcare subterană şi una supraterană în centrul Timişoarei cu peste 1.700 de locuri. FABULOS cât costă realizarea uneia dintre acestea

Timişoara va avea două parcări în centrul oraşului, în viitor, cu peste 1.700 locuri de parcare. Cel puţin asta speră Nicolae Robu, primarul Timişoarei, care a anunţat că se doreşte realizarea a două parcări în mijlocul oraşului. Una subterană, în partea sudică a centrului istoric, de la Liceul Miu, cu 700 locuri de parcare, şi alta supraterană cu peste 1.000 locuri de parcare, în partea nordică, pe locul fostei popote.

„Ne dorim ca centrul istoric să fie pietonal, deci oamenii trebuie să-şi lase maşinile undeva. Vrem să realizăm două parcări, una subterană şi o parcare supraterană, la intersecţia străzii Popa Şapcă cu Oituz, unde se află o clădire în paragină. Acea clădire aparţine Universităţii de Vest din Timişoara. Noi suntem în discuţii cu UVT pentru a face un schimb de proprietăţi, încât să luăm în proprietatea municipiului clădirea şi terenul aferent să putem face o parcare supraterană. Acea clădire crează o imagine foarte urâtă oraşului nostru în plin centru”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, este nevoie de nu mai puţin de 15,6 milioane de euro pentru realizarea doar a parcării subterane din partea sudică. În total, edilul-şef estimează că lucrările de reorganizare a circulaţiei auto în centrul Timişoarei, inclusiv realizarea pasajulului pentru maşini din Piaţa Operei, ar costa aproximativ 30 milioane de euro.

„Sunt prevăzute şi cheltuieli de achiziţie a unui teren, pe care noi, totuşi, sperăm să-l luăm gratis de la Fundaţia Caritatea. Şi anume, o parte din terenul pe care se află clădirea în care a funcţionat Liceul de Arte Plastice. Avem o înţelegere cu proprietarii să ne cedeze o porţiune de teren gratuit pentru a lărgi Bulevardul 20 Decembrie. Se estimează că vom ajunge la 40 milioane de euro, dar întotdeauna la licitaţiile organizate pentru execuţie, preţul scade foarte mult, la 60 – 70 % se adjudecă, de obicei, lucrările. Putem face o estimare că aici se va ajunge la 30 milioane de euro”, a mai explicat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei spune că proiectul de reorganizare a circulaţiei auto din centrul oraşului nu va fi realizat deodată, ci pe porţiuni.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*