Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu dezvăluie de ce a fost audiat la Poliţia Timiş. Ce scandal s-a iscat între firma care a realizat INCUBOXX şi un subcontractant

nicolae robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, dar şi mai mulţi directori din primărie au fost audiaţi, în această dimineaţă, la sediul Poliţiei Timiş într-un dosar în care se anchetează modul în care s-a realizat recepţia INCUBOXX de pe Calea Circumvaţiunii. Astăzi, în jurul orei 11.00, edilul-şef a susţinut o conferinţă de presă în care a explicat de ce a fost audiat la Poliţia Timiş.

Centrul INCUBOXX a fost realizat de firma Saif-Tim, însă aceasta a intrat în insolvenţă în primăvara anului trecut, motiv pentru care nu şi-a plătit toţi subcontractanţii. Nicolae Robu a explicat că a fost chemat la audieri după ce, în toamna anului trecut, din clădire au dispărut mai multe echipamente. Cel mai probabil acestea au fost „furate”, aşa cum spune primarul Timişoarei, de reprezentanţi ai firmei Flexik Automation, unul dintre subcontractanţii Saif-Tim, pentru că aceştia nu şi-ar fi primit banii pe echipamentele livrate.

„Cu ocazia recepţiei, un domn care am aflat era din partea firmei Flexik Automation a spus în gura mare „dacă nu luaţi măsuri să-mi primesc banii, o să-mi iau echipamentele înapoi”. Eu i-am spus „haideţi să fim calmi şi să rezolvăm problemele amiabil”. Nu primăria nu a plătit acea firmă, ci ea n-a fost plătită de către antreprenorul general, Saif-Tim, care era singurul în relaţie contractuală financiară directă cu primăria. Primăria a plătit către Saif-Tim şi Saif-Tim nu a dat dovadă de corectitudine în raport cu partenerul său şi nu i-a plătit. Le-am bătut obrazul celor de la Saif-Tim”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei ştie şi când au fost furate echipamentele din INCUBOXX, pe 4 octombrie, de către doi reprezentanţi ai firmei Flexik. „În 3 noiembrie 2014, diriginta de şantier a constatat că din tabloul de automatizare a cazanelor lipsesc nişte componente. S-a uitat în registrul de intrări în clădire şi au văzut că în data de 4 octombrie au fost în clădire un domn de la Flexik şi un coleg pentru verificare centrală termică. Evident, că nu puteau să ia cazanele şi alte obiecte de anumite dimensiuni, dar componente puteau fi luate”, a mai dezvăluit Nicolae Robu.

Astfel, ca urmare a celor întâmplate, primarul Timişoarei spune că au fost întocmite două plângeri penale, „o plângere penală din partea noastră către Flexik că a furat ce e acolo şi o plângere penală cică din partea celor de la Flexik împotriva primăriei că a recepţionat de la Saif-Tim echipamente pentru care Saif-Tim nu are nicio dovadă că le-a avut”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*