Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu ia la întrebări Inspectoratul Școlar: Timişoara nu are voie să fie codaşă la nimic

ISJ Timis

Dezamăgit de rezultatele dezastroase obținute de elevii din Timișoara la evaluările naționale, primarul Nicolae Robu ia poziție. Cere Inspectoratului Școlar să găsească soluții pentru a crește nivelul de promovabilitate în unitățile de învățământ cu rezultate slabe. De asemenea, Robu face apel și către părinți și elevi.

„Am aflat cu amărăciune, şi în acest an, cum s-a întâmplat în fiecare din deja mulţii ani anteriori, încă de dinainte de a deveni Primar, că elevii timişoreni sunt printre ultimii clasaţi pe ţară la diversele evaluări naţionale, la toate nivelurile. (…) Cer Inspectoratului Şcolar Timiş, conducerilor, profesorilor, elevilor şi părinţilor elevilor unităţilor şcolare cu  rezultate slabe, să găsească explicaţiile pentru acestea şi mai ales soluţiile pentru schimbarea situaţiei în bine! Timişoara nu are voie să fie codaşă la nimic! Nu i-o permite spiritul său de oraş performer în toate! Nu i-o permite sloganul binecunoscut, cu rădăcini adânci în tradiţiile locului, „Banatu-i fruncea!”. (…) Haideţi să facem din educaţie o prioritate absolută şi să asigurăm copiilor noştri viitorul pe care-l merită!”, a explicat Robu.

Există și excepții, însă, pe care primarul le recunoaște. În Timișoara sunt școli care an de an au rezultate bune și foarte bune la diversele evaluări.

„Un număr de unităţi şcolare fac cu consecvenţă excepţie, obţinând rezultate demne de toată lauda. Adresez felicitările mele conducerilor, profesorilor, elevilor şi părinţilor elevilor acestor unităţi şcolare şi, alături de ele, urările de mult succes în continuare!”, a mai adăugat edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*