Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu ia măsuri pentru ca studenții să nu mai stea la coadă în turul doi de scrutin

sectie votare

Studenții din Timișoara nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi infernale în ziua turului doi de scrutin, programat în 16 noiembrie. Cel puțin asta promite primarul Nicolae Robu care a cerut Autorității Electorale Permanente să ia măsuri în acest sens.

Practic, pe lângă buletinele de vot și formularele de declarații pentru care Robu a cerut suplimentarea, se are în vedere și suplimentarea numărului de cabine și de ștampile. Chiar dacă edilul și-ar fi dorit că în Complexul Studențesc să fie organizate mai multe secții de votare, acest lucru nu s-a putut, așa că singura soluție pare a fi cea a suplimentării numărului de ștampile în secțiile din Campusul Universitar, de la Casa Tineretului și de la Facultatea de Medicină.

“Se vor primi maxim zece ștampile în plus, cabine probabil că vor fi mai multe aprobate. Vrem să nu se mai ajungă la disfuncționalitățile constate la turul 1 de scrutin. Îi anunț pe studenți că nu vor mai trebui să stea la cozi ore și ore”, a precizat Nicolae Robu.

Totuși, edilul le cere studenților să nu se bazeze pe fluidizarea procesului electoral și să meargă la vot din timp, pentru a fi siguri că de această dată nu li se va obtura dreptul la vot.

„Îi rog să meargă mai din timp la vot, votul lor este foarte important pentru că sunt tineri. (..) Am încercat să informăm studențimea că se poate vota oriunde, dar poate că e o atracție naturală către secția de votare din locul în care locuiește”, a mai explicat Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*