Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu îi dă replica prefectului Eugen Dogariu: Guvernul nu a alocat niciun leu pentru Timișoara

Nicolae Robu

Prefectul Eugen Dogariu, reprezentantul Guvernului în teritoriu, se răscoală împotriva primarului Nicolae Robu și spune că Guvernul a alocat 60.000 de milioane lei, ca și contribuție pentru proiectele europene, pentru obiectivele Timișoarei. Totuși, edilul Nicolae Robu o ține pe a lui și spune că nici un ban de la Guvern nu a ajuns la Timișoara.

„Domnul prefect este un om inteligent care, în mod sigur, știe cum stau lucrurile, una este discursul mediatic, mai ales într-o campanie electorală, și alta e ceea ce știe și domnul prefect foarte bine, nu mă îndoiesc. Guvernul nu a alocat niciun leu. România când a aderat la Uniunea Europeană s-a angajat, pentru a fi eligibilă pe finanțări europene, să cofinanțeze diversele programe cu diverse cote părți și vorbim despre un angajament al statului român, nu al unui guvern sau altuia. Este un angajament deja luat în actele de aderare la UE și e ceva ce funcționează automat. În momentul în care ai un proiect ce ți-a fost aprobat, când tu faci implementarea îți vin și banii de la Guvernul României, așa cum vin cei de la UE. Vin de la bugetul statului român, dar nu prin bunăvoința sau reaua-voință a Guvernului în exercițiu, nu are nicio legătură cu guvernul actual și nici cu alt guvern”.

De asemenea, edilul i-a dat replică prefectului și în ceea ce privește afirmația cu privire la faptul că Robu nu a mers să discute cu el proiectele județului Timiș.

„Domnul prefect își cunoaște bine prerogativele, este reprezentantul Guvernului în teritoriu, cu atribuția de a asigura respectarea legalității, nu îmi aduc aminte să scrie în lege că prefectul are atribuția de a da fonduri”, a spus Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*