Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu, la plimbare cu bicicleta pe străzile Timişoarei, în cadrul Săptămânii Mobilităţii. Vezi programul complet FOTO

nicolae robu bicicleta

La Timişoara a început Săptămâna Mobilităţii, cu o acţiune inedită, la care au participat mai mulţi angajaţi ai primăriei, printre care şi şoferul primarului, Vasile, viceprimarul Dan Diaconu şi chiar şi Nicolae Robu.

Astfel, astăzi, de la ora 13.30, s-a desfăşurat un circuit pe biciclete, pe traseul: Staţia Catedrala Mitropolitană (tramvaiul nr 2), Bv. 16 decembrie 1989, Splaiul N. Titulescu, str. Jiul, Bv. Republicii, sensul giratoriu de la Piaţa Regina Maria, Bv. Regele Ferdinand, Staţia Catedrala Mitropolitană – Partener RATT.

Primarul Nicolae Robu a renunţat, preţ de aproximativ o oră, la maşina de serviciu pentru bicicletă. Edilul-şef a transmis că în Timişoara se încurajează folosirea bicicletei, motiv pentru care au fost creaţi zeci de kilometri de piste de ciclism în oraş.

Săptămâna mobilităţii este o iniţiativă a Uniunii Europene, care a început în anul 2002, şi este dedicată mobilităţii durabile. Campania promovează formele alternative de transport, reducerea emisiilor de gaze, a efectului de seră şi reducerea factorilor poluanţi care contribuie la dezvoltarea bolilor respiratorii şi dăunează mediului înconjurător siîşi propunesensibilizarea cetăţenilor cu privire la folosirea transportului în comun, a bicicletelor şi a mersului pe jos, în detrimentul transportului auto.

Programul complet al evenimentului Săptămâna Mobilităţii este disponibil AICI!

Foto: Constantin Duma

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*