Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu, neimpresionat de ancheta DNA de la Primărie

Primaria Timisoara

Teancuri întregi de documente sunt copiate și trimise la DNA de către angajații Primăriei Timișoara. Totul se întâmplă în cadrul anchetei ce vizează investigarea felului în care s-au vândut sute de clădiri în baza legii 112, anchetă despre care primarul Nicolae Robu spune că este una firească.

Astfel, edilul-șef al Timișoarei a oferit detalii despre obiectul anchetei DNA la instrituția pe care o conduce. Acesta menționează că este un fapt comun și că imobilele au fost vândute înainte de a deveni el primar.

“Nu e în regulă să se lase impresia că acum s-a făcut o faptă care face obiectul anchetării DNA. Eu sper să nu se fi întâmplat așa ceva. Ceea ce se anchetează este vânzarea de case pe legea 112, și nimeni nu știe ce s-a vândut corect și ce nu și atunci DNA-ul cere documente. Evident că DNA-ul poate să vină oricând în Primărie și să ceară informații, dar nu e nimic ieșit în comun”, a afirmat Nicolae Robu.

La DNA au fost chemați atât angajați ai PMT, dar și foști angajați care au trebuit să dea explicații cu privire la modul în care mai multe imobile au fost înstrăinate din proprietatea municipalității. Acum, primarul Nicolae Robu spune că vinovații trebuie să plătească și că imobilele trebuie să se întoarcă în patrimoniul comun al orașului.

“Au fost chemați foști și actuali angajați la DNA. Nu e problema mea, ci a instituției specializate. Cine a greșit treuie să dea scocoteală, dacă n-a greșit nimeni, foarte bine. (…) Dacă după aceste anchete se vor identifica situații în care în mod ilegal au fost vândute case, noi suntem mulțumiți dacă Primăria va primi casele înapoi, sau va primi bani pe ele. Suntem interesați să se ajungă la rezultate în această anchetă. N-o să bag mâna în foc pentru nimeni. Fiecare trebuie să garanteze pentr el. Eu am luat măsuri ca tot ce fac să fie legal și sper ca niciodată să nu se ajungă la ilegalități, pentru că nu tolerez” a conchis edilul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*