Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu, nemulțumit de salariile mici din România. De ce spune că timișorenii sunt privilegiați

Nicolae Robu

Nivelul de trai din România îl siderează pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu. Vinovate pentru salariile de  toată jena cu care marea majoritate a bugetarilor sunt răsplătiți pentru serviciile prestate, edilul Timișoarei găsește Guvernele de până acum, inclusiv cele din care au făcut parte membrii PNL.

Supărat, după ce a auzit că salariile bugetarilor vor îngheța, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a pus piciorul în prag. Edilul spune că nu este posibil ca în România secolului XX un medic, sau un profesor, care au niște responsabilități uriașe, să aibă salarii de sub 1000 de le. Vinovați de această situație, Robu găsește cei aproape trei ani de guvernare Victor Ponta.

„S-au tot făcut promisiuni electorale, așa numitele pomeni, până nu demult. Ei bine, acum când au trebuit să se aloce bani, iată că Guvernul ne anunță că salariile tuturor bugetarilor vor îngheța. După atâta îngheț, din 2009, cred că lumea s-a săturat și evident că salariile inferioare sumei de 1000 de lei sunt greu de suportat. Cum să fii medic cu salariul de 1000 de lei? Cum să fii profesor cu salariu de sub 1000 de lei? Cum să fii performant? Aceste lucruri trebuie imputate Guvernelor. Pentru ultimii ani și jumătate, aproape trei, responsabile sunt Guvernele conduse de Victor Ponta, inclusiv cel din care au făcut parte reprezentanți ai PNL. Este trist că în România anului 2014 și. iată, 2015, pături atât de largi de populație au venituri în vecinătatea pragului de sărăcie”, a exclamat Robu.

Edilul Timișoarei crede, totuși, că orașul pe care îl conduce este privilegiat față de altele. El spune că deși există 30.000 de persoane nevoiașe care beneficiază de ajutoare din partea Uniunii Europene, situația șomajului este una destul de bună la Timișoara, rata fiind de sub 2%.

„Timișoara este un oraș cu o situație privilegiată. În Timișoara șomajul este extrem de redus, sub 2%. Cu toate acestea în Timișoara sunt 30000 de persoane care beneficiază de acel ajutor de produse alimentare (n.r. de la UE). Haideți să ne punem întrebarea câte astfel de persoane sunt în satele apropiate Timișoarei? Nu este oare un motiv de îngrijorare că în România sărăcia este la un astfel de nivel?!”, a mai spus edilul

Robu a ținut să precizeze și că „impozitarea este, după părerea mea de liberal, prea mare, fiscalitatea este prea mare și desigur există și o evaziune fiscală de anvergură și se întâmplă ca cei cinstiți să fie împovărați, iar cei necinstiți să se sustragă unor obligații elementare, de a contribui la bugetul centralizat al statului, la bugetele locale sau la bugetele de asigurări, în funcție de veniturile lor”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*