Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu: „nu se vor planta arbori pe strada Mărăşeşti”. Ce schimbări vrea să aducă pietonalei

Strada Marasesti

Chiar dacă peste 1000 de timişoreni susţin pe Facebook cauza „Vrem copaci pe pietonala Mărăşeşti”, primarul Nicolae Robu a afirmat că nu va aduce arbori pe această stradă. Motivul pe care l-a invocat primarul este unul simplu, nu este loc pentru aşa ceva pe o stradă atât de îngustă.

Cu toate acestea, edilul are planuri pentru a înfrumuseţa strada pietonală, dar încă nu a vrut să divulge toate schimbările care vor fi făcute aici.

„Putem să echipăm mai bine strada Mărăşeşti. Cu mobilier stradal, cu jardiniere, pot să fie anumiţi arbuşti în ghivece, statuete, lucruri obişnuite pentru astfel de străzi, dar nu este un loc să se potrivească copaci. Există statuete pentru mobilier stradal, ceva valoros, nu sunt eu cel care să le descrie, dar am văzut, sunt locuri care trebuie să suscite atenţia. Eu pregătesc ceva pentru pietonală, chiar astăzi o să merg să văd, dacă am timp, nu statuete, o să fie cu totul altceva, dar nu dezvălui până când nu decidem dacă merită să punem ceva acolo”, a afirmat Nicolae Robu.

Chiar dacă strada Mărăşeşti nu a ajuns încă la standardele dorite de Primărie, edilul s-a declarat mulţumit de felul în care arată acest spaţiu: „sunt mulţumit până la un punct. Sunt mulţumit că Timişoara are o stradă în plus pentru promenadă, o stradă unde copiii se dau cu rolele şi alte lucruri de genul acesta şi unde putem avea din nou terase şi putem petrece timpul liber într-un ambient plăcut, dar această stradă a fost amenajate într-un timp foarte scurt, fără investiţii speciale, ci pur şi simplu pe fonduri care ar fi trebuit să fie folosite pentru reabilitarea trotuarelor şi carosabilului. În loc să reparăm trotuarele şi carosabilul am turnat asfalt din zid în zid. Va veni momentul când, evident, şi această stradă va fi pavată, va veni momentul în care ea va fi animată mult mai mult ca acum, cu activităţi comerciale, pentru că nu e firesc să rămână acolo, la nesfârşit, spitale, clinici, sedii de activităţi militare. Locul unor astfel de activităţi nu este într-o astfel de zonă care e predestinată să fie de loazir”.

Primarul a mai spus că a auzit de iniţiativa de pe Facebook, dar că nu consideră că plantarea de arbori este posibilă aici.

„Arbori nu, pentru că nu se potriveşte, haideţi să ne uităm cu e pe alte străzi. Pe străzi pietonale mai largi poţi să ai şi arbori, dar strada Mărăşeşti este una îngustă. Nu venim numai cu dogme: trebuie să avem arbori! Nu trebuie să avem arbori decât acolo unde se potrivesc”, a adăugat acesta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*