Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu, pe Facebook: „Nu sunt mulțumit de aerul Timișoarei, dar s-au făcut progrese”. Cum vrea să-i vină de hac companiei Continental

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, s-a filmat din nou cu telefonul mobil, iar clipul cu comunicatul de presă transmis l-a postat pe YouTube și l-a distribuit pe Facebook.

Edilul șef recunoaște că una din problemele orașului o reprezintă calitatea aerului. Nicolae Robu se laudă că nu doar că a vorbit despre praful din aer, noxele degajate de autovehicule și despre poluarea industrială, de nenumărate ori, ci a luat și măsuri.

Astfel, primarul Timișoarei spune că „s-au creat 4.000 de locuri de parcare, ceea ce a împuţinat numărul maşinilor parcate pe pământ, s-au dislocat tone de pământ care excedea bordurilor şi din care se revărsa noroiul pe carosabil, pe ploaie, noroi care devenea apoi praf, pe căldură, s-au spălat străzile mai atent şi cu apă conţinând aditivi care ţin praful la sol, s-a fluidizat traficul prin amenajări și s-a pus presiune continuă pe principalii poluatori industriali -Continental Cauciucuri şi Azur”.

În final, primarul Robu admite că, deși s-au luat o serie de măsuri, problema poluării nu este rezolvată la Timișoara. „Eu nu sunt mulțumit de aerul Timișoarei, dar, numai cineva de rea-credință poate nega progresele făcute, progrese recunoscute inclusiv de Comisia Europeană, care, în urma măsurătorilor proprii, făcute cu cea mai avansată tehnologie – aceeași folosită oriunde în Uniunea Europeană – , a scos Timișoara de pe lista neagră pe care am găsit-o când am devenit primar”, spune Nicolae Robu pe Facebook.

În final, edilul șef anunță că nu se oprește, „voi continua realizarea de locuri de parcare civilizate, lărgirea de carosabile și pasaje, realizarea de noi pasaje și poduri, optimizarea semaforizării, etc., etc. În aceeași ordine de idei, am cerut Ministerului Mediului să acționeze pe lângă Comisia Europeană pentru amplasarea unei stații de măsurare a parametrilor aerului lângă Continental Cauciucuri și a alteia lângă Azur. Și asta, cu tot respectul pentru performanțele industriale ale celor două companii! Sănătatea și confortul timișorenilor sunt, pentru mine, mai presus de orice”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*