Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu propune schimbarea legii, după ce Curtea de Conturi a ajuns la concluzia că finanţarea asociaţiilor sportive s-ar fi făcut ilegal de municipalitate

nicolae robu

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, are de gând să facă mai multe propuneri pentru îmbunătăţirea legislaţiei. Asta după ce Curtea de Conturi Timiş a ajuns la concluzia că finanţarea asociaţiilor sportive din oraş s-ar fi făcut ilegal atât de către Primăria Timişoara, cât şi de către Consiliul Judeţean Timiş. Prin urmare, de câteva luni, cele două instituţii nu mai pot finanţa cluburile sportive din oraş, care se află într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar.

Anunţul a fost făcut, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, la care a participat şi Duşan Filipaş, vicepreşedintele echipei de rugby Timişoara Saracens, care a câştigat duminică Cupa României, după ce a învins-o pe Steaua Bucureşti.

„Ştiţi cu toţii cât de greu ne este în această perioadă la toate cluburile sportive. Încercăm să supravieţuim până când vom reuşi să reluăm finanţarea din bani de la bugetul local. Ne este foarte greu să mai rezistăm. Jucătorii de la rubgy, fotbal, baschet şi handbal sunt cu restanţe la salarii. Dacă lucrurile nu se lămuresc, vom avea mari probleme”, s-a plâns Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei este de părere că reprezentanţii Curţii de Conturi au procedat de-a dreptul scandalos şi tocmai de aceea edilul-şef vine cu nişte propuneri de îmbunătăţire a legislaţiei „astfel încât să-i opreaască pe cei de la Curtea de Conturi de la astfel de atitudini. Propun ca dacă o hotărâre de consiliu local sau hotărâre de consiliu judeţean a dobândit o dată caracterul de legalitate să nu mai poată fi considerată ca fiind ilegală decât printr-o hotărâre a unei instanţe de judecată. Eu cred că dacă aceste cluburi sportive se vor desfiinţa, cineva trebuie să răspundă de prejudiciul creat”.

De aceeaşi părere este şi Duşan Filipaş, care a ţinut să precizeze că „cineva trebuie să plătească pentru astfel de fapte. Fără aportul şi sprijinul Consiliului Local Timişoara şi al Consiliului Judeţean Timiş nu se poate face performanţă. E lipsă de fair-play dacă se va ajunge în situaţia de a se închide acest club de rugby”.

În final, primarul Timişoarei a avut şi o curiozitate. „Mă mir că nu am văzut nicio curiozitate de la nimeni care să se intereseze dacă auditorii Curţii de Conturi câştigă salariul în funcţie de prejudiciul pe care îl stabilesc sau nu. Ar fi fost interesant să aflăm acest lucru”, a conchis Nicolae Robu.

 

 

2 Commentarii pe Primarul Nicolae Robu propune schimbarea legii, după ce Curtea de Conturi a ajuns la concluzia că finanţarea asociaţiilor sportive s-ar fi făcut ilegal de municipalitate

  1. Si ce,nu s-a facut ilegal? Sa fi prost sa nu observi

  2. La mititica cu cu acesti PURECI

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*