Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu scos din sărite de situația de la Lenau! De teama pierderii fondurilor europene, proiectantul nu va fi sancționat

Lucrările vor fi reluate după Paști la Liceul Lenau. Cel puțin asta speră primarul Nicolae Robu, care a declarat că își dorește să medieze conflictul dintre firma ce se ocupă de reabilitarea imobilului, proiectant și Primărie. Totuși, de teama pierderii fondurilor europene, proiectantul, cel care a adus situația în starea de față, nu va fi sancționat.

“Scopul este să se lucreze, să se termine proiectul. Dacă vrem să vedem cine e de vină, mergem în instanță să vedem cine e vinovat căci cel vinovat nu-și va recunoaște vina. Dacă mergem în instanță, termenul va fi depășit și noi vom pierde banii europeni. Aproape la fiecare proiect sunt erori din cauza proiectanților, dar unele sunt de înțeles pentru că unele lucruri pe teren sunt într-un fel, iar în altul în alt fel”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul recunoaște că proiectantul a greșit grav îi ceea ce privește proiectul tehnic de reabilitare a clădirii Liceului Lenau, dar îi dă circumstanțe atenuante și de teamă să nu piardă banii europeni este dispus să facă compromisuri.

„Sunt convins ca până după Paști se va clarifica problema. Știm ca mulți constructori obișnuiesc ca în perioada aceasta mulți constructori să aibă liber, dar mă aștept ca după Paști să rezolvăm situația. Gestul executantului este deplasat dincolo de partea de dreptate pe care o are. Întotdeauna la lucrări apar surprize. Problema critică este la parchet și e critică pentru că proiectantul a greșit, nu cei din Primărie pentru că ei nu sunt specialiști. Nu-i nimeni cu rea voință, sau incompetent, în situația de față. La orice se pot găsi soluții, dar soluțiile trebuie să fie legale. Nu avem voie să încălcăm legea pe motiv că ceva nu se termină la timp. Dacă nu se termină la timp, nu se termină. Proiectantul avea obligația să predea până în 31 martie toate modiifcările la proiect. A fost un angajament luat în fața mea. Nu este predat pentru că nu a reușit să facă modificările în termenul pe care și l-a angajat”, a mai declarat Robu.

Chiar și așa, edilul amenință firma ce se ocupă cu reabilitarea Liceului Lenau și îi cere să nu se joace cu banii veniți de la Uniunea Europeană.
„Să nu se joace această firmă cu noi pentru că i noi putem să-i imputăm pierderea fondurilor europene, pentru că dacă vom ajunge în instanță mă îndoiesc că vor avea câștig de cauză. Dacă vom pierde fondurile europene din cauza asta, șă-i fie clar firmei că va suferi consecințele. Să nu apară ca Albă ca Zăpada, că nu e chiar așa”.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*