Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu, scrisoare către premierului Ponta în care îi solicită un nou stadion modern

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, i-a trimis o nouă scrisoare premierului Victor Ponta, în urmă cu zece zile. De data aceasta, edilul șef îi cere premierului bani pentru construirea unui nou stadion modern la Timișoara, cu 30.000 – 40.000 de locuri. Asta după ce echipa de fotbal a orașului tocmai a promovat matematic în Liga I, iar Nicolae Robu speră că va reprezenta România în cupele europene, în anii viitori.

La începutul scrisorii, primarul Robu reamintește faptul că deși Timișoara este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul centralizat al statului, a fost mereu neglijată în privința alocărilor de fonduri pentru investiții.

„Cunoașteți foarte bine pasiunea timișorenilor pentru sport, în general, și pentru fotbal, în special. Timișoara resimte la ora actuală strigent lipsa unui stadion modern și de capacitate pe măsura dimensiunii actuale și estimate pentru viitor a orașului și a regiunii. (…) Un stadion modern servește și pentru găzduirea unor spectacole cultural-artistice de mare anvergură, solicitate de timișoreni și care, cu certitudine, ar avea o largă audiență națională și internațională”, îi scrie Nicolae Robu lui Victor Ponta.

În final, edilul șef îi transmite premierului să includă în planul național de investiții pentru perioada imediat următoare finanțarea construirii unui nou stadion la Timișoara. „Menționez că Municipiul Timișoara este dispus să-și asume o contribuție neneglijabilă – de ordinul milioanelor de euro – la investiție, de la bugetul local. Solicitarea noastră are în vedere și faptul că pentru alte orașe – cum ar fi Craiova și București – există astfel de proiecte asumate de Guvernul României, lucru pe care-l respectăm și salutăm”, conchide Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*