Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu, scrisoare către prim-ministrul Ponta. Vrea mai mulți bani pentru Spitalul de Copii

O nouă adresă trimisă de Nicolae Robu la București. Edilul-șef al Timișoarei le solicită atât primului-ministru, cât și ministrului Sănătății, suplimentarea sumei pe care statul o alocă pentru construirea noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Cel puțin 10 milioane de lei cere primarul în acest an de la Guvern, dar și alocarea a 50% din valoarea totală a proiectului.

„Am transmis primului-ministru și ministrului Sănătății o adresă prin care am cerut suplimentarea sumei pentru Spitaul de Copii. Am vrea 20 de milioane de lei în cel mai bun caz, 10 milioane în cel mai rău caz”, a explicat edilul.

Mai mult, pentru că la Spitalul de Copii din Timișoara vin să se trateze micuți din toată țara, Robu dorește ca statul să contribuie pentru obiectiv cu 50% din valoarea totală a proiectului ce se ridică la aproximativ 100 de milioane de lei.

„Aici vin părinți cu copii din toată țara și de aceea îmi dorec ca jumătate din sumă să vină de la bugetul de stat. Eu in ton de glumă suneam că vreau să vină 80% de la bugetul de stat, dar știam că nu o să vină atât, dar vreau ca minimim minimorul 50% să vină de la bugetul de stat.(…)Noi susținem tot ce se crează acolo, pentru că nu putem creea dificultăți firmei ce lucrează, plătind de la bugetul local, dar așteptăm să vină bani de la bugetul de stat pentru a ne putea recupera banii. Nici acum nu există o fișă de obiectiv prin care Guvernul să-și ia angajament pentru o anumită sumă”, a mai explicat primarul Robu.

Iată textul trimis de Nicolae Robu la București:

Stimate Domnule Prim Ministru,

După cum cunoaşteţi, Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara -unul dintre cele mai bune din ţară, atât după evaluările şi clasificările consacrate, cât şi ca percepţie publică- are nevoie stringentă de o extindere semnificativă a spaţiului în care îţi desfăşoară activitatea.

Pentru satisfacerea acestei nevoi, Primăria Municipiului Timişoara a asumat construirea unui nou corp de clădire al acestui spital, unul cu 8 niveluri -demisol, parter plus 6 etaje-, alocând fonduri importante de la bugetul local, dar contând şi pe un sprijin considerabil de la bugetul de stat. Valoarea totală a investiţiei este de cca 100 milioane lei.

Până în prezent, Guvernul României a alocat de la bugetul de stat pentru această investiţie o sumă de 5 milioane lei, pe care a şi virat-o efectiv în conturile Primăriei Timişoara în luna decembrie 2014, spre final de an. Am mulţumit public şi vă mulţumesc şi acum pentru ea. Pentru 2015, aşteptările noastre erau să primim de la bugetul de stat 20 de milioane lei sau, dacă nu există posibilităţi pentru atât, cel puţin 10 milioane lei.

Am aflat cu surprindere, astăzi, că, în 2015, acest obiectiv major va primi de la bugetul de stat doar tot 5 milioane lei, cât a primit şi în 2014.

Domnule Prim Ministru, vă rog, în numele cetăţenilor Timişoarei şi al unei bune părţi din cetăţenii României din întreaga ţară, care recurg la serviciile Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, să dispuneţi suplimentarea acestei sume la minimum minimorum 10 milioane, astfel încât noua investiţie să se poată derula într-un timp rezonabil. Noi reiterăm solicitarea iniţială pentru o sumă de 20 milioane, care ar fi optimă, cu menţiunea că orice sumă mai mare sau egală cu 10 milioane ne-ar satisface.

Cu stimă şi încrederea că cel mai mare contributor la bugetul de stat după capitală va beneficia de un just tratament din partea dv., rămânem în aşteptarea unui răspuns din partea dv.

PRIMAR,

Prof.univ.dr.ing. Nicolae ROBU

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*