Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu se întâlnește cu parlamentarii de Timiș. Ce subiecte importante se vor pune pe tapet

Primaria Timisoara

Întâlnire importantă vineri la prânz la Primăria Timișoara! Primarul Nicolae Robu a convocat o întâlnire cu parlamentarii de Timiș pentru a le crea acestora să rezolve în Parlament mai multe probleme legislative. Vorbim, în primul rând, de rezolvarea unei probleme ce implică renovarea clădirilor istorice care nu se află în proprietatea Primăriei, dar și de adoptarea unui nou cod silvic.

În ceea ce privește, contribuția Primăriei la reabilitarea clădirilor istorice ce nu-i aparțin a apărut o problemă. Astfel, după ce consilierii locali au aprobat o hotărâre care prevede ajutorarea proprietarilor de clădiri istorice cu bani de la bugetul local pentru reabilitarea clădirilor istorice, acum edilul şef spune că această hotărârea nu este legală, sau, cel puțin, că este ambiguă. În acest sens edilul le va cere parlamentarilor de Timiș să facă amendamente în Parlament, astfel ca problema să se rezolve și proprietarii de clădiri istorice să poată avea sprijinul municipalității pentru a-și renova clădirile.

„Subiectele pe care vreau să le abordăm țin de îmbunătățirea legislației în privința codului fiscal, în privința reabilitării clădirilor istorice private cu sprijin de la bugetului local. Vreau să le cer parlamentarilor să facă amendamente la legislația n vigoare să nu mai existe probleme. Vreau să se spună că municipalitatea poate contribui la reabilitarea clădirilor istorice. Parlamentarii vor avea din partea mea rugămintea să vină cu amendamente la legislația în vigoare, astfel încât, să nu existe ambiguități”, a explicat primarul Nicolae Robu după ce anumiți juriști i-au sesizat faptul că împrumutul pe care municipalitatea îl acorda proprietarilor de clădiri istorice pentru reabilitare, nu ar fi tocmai legal.

În plus, edilul vrea să vorbească cu parlamentarii și despre adoptarea unui nou cod silvic. Asta după ce i s-a sesizat faptul că în pădurile ce țin de Primăria Timișoara se fac defrișări masive fără a fi vreun acord în acest sens. Pentru că spune că municipalitatea nu poate fi cu ochii în permanență pe pădurile aflate departe de oraș, edilul ar vrea să ceară Romsilva, Pădurea Verde în schimbul altor păduri.

Edilul spune că le va cere parlamentarilor să-și asume prin semnătură faptul că vor pune pe tapet aceste probleme în cadrul ședințelor din Parlament, chestiune pentru care au și fost aleși.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*