Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu spune cum „visează” că va arăta pavajul din zona Cetate

Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu a discutat, astăzi, despre modul în care vrea să arate pavajul din centrul vechi al Timişoarei. Acesta a afirmat că e deschis la mai multe obţinuni, dar că există câteva „exigenţe” la care nu va renunţa sub nicio formă.

 

„Ca principiu, numai cu piatră naturală! Nu ştiu cum şi-au putut permite unii să lanseze această minciună ordinară, că eu aş fi cerut să se folosească alte materiale. Şi să se facă pavajul cu piatră naturală românească, că avem în ţară ! Am trei exigenţe: să asigure izul de vechi, să arate foarte bine în armonie cu arhitectura şi să fie comod la mers. Dacă vreţi şi numărul patru: să fie rezistent în timp. Nu vreau ca în câţiva ani să fie un calvar să circuli, să te plimbi prin centru. Până la urmă cetăţenii trebuie să fie mulţumiţi. O să fie mulţumiţi timişorenii, când cele patru exigenţe sunt îndeplinite. Vorbind concret, eu cred că se poate face o combinaţie reuşită, frumoasă şi funcţională între piatră mai neregulată şi piatră din acelaşi material, dar din formă mai regulată ca să poată asigura porţiuni netede de promenadă. Am văzut astfel de combinaţii în diverse locuri, locuri cu istorie bogată şi clădiri frumoase”, a anunţat primarul.

 

Acesta a mai spus că speră să se ia o decizie în această privinţă, în cel mai scurt timp. Primarul a mai adăugat şi că termenul limită al lucrărilor este iunie 2015, dar că speră ca reabilitarea centrului să fie finalizată mai devreme.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*