Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu spune STOP nunţilor ţigăneşti din Timişoara

nunta tiganeasca

La Timişoara reîncep nunţile ţigăneşti, pentru că cei mai bogaţi dintre aceştia se întorc din străinătate în sezonul estival. Dar pentru că petrecerile organizate de rromi sunt gălăgioase, iar aceştia nu de puţine ori au blocat traficul, primarul Nicolae Robu a anunţat o serie de măsuri.

„Am stabilit pentru luni dimineaţă o întâlnire cu reprezentanţii Poliţiei Locale, Naţionale şi Jandarmeriei pentru a ne face un plan de bătaie, astfel încât să putem interveni prompt în perioada care urmează şi să îi protejăm pe cetăţenii Timişoarei de posibile tulburări ale liniştii lor, tulburări ale oraşului, ale traficului din oraş, prin paranghelii specifice perioadei de vară. Vreau să le spun cât se poate de categoric celor care au în plan să facă astfel de paranghelii, nunţi, botezuri, că nu îşi vor putea face de cap în Timişoara”, a precizat Nicolae Robu.

Potrivit edilului şef, cei care vor organiza paranghelii ilegale vor fi amendaţi. „Dacă nu se mulţumesc să petreacă civilizat, atunci nu au decât să plece în afara oraşului, unde nu deranjează pe nimeni şi să se manifeste aşa cum le place. Nimeni nu are nimic cu ei pentru etnie. Când le spun ţigani, nu o fac peiorativ pentru că ei înşişi îşi spun aşa. Nu e important cum îi numim sau se numesc, este important ce fac”, a conchis Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*