Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu vrea aquapark, dar nu la Timișoara

aquapark

Consilierii locali cer în continuare construirea unui aquapark la concurență cu cele din Ungaria, la Timișoara. De această dată, propunerea a fost inițiată de consilierul PSD Dan Idolu, care cere ca din bugetul pe anul 2015 să fie alocați bani și pentru un studiu de fezabilitate. Totuși primarul Nicolae Robu nu vrea aquapark în orașul de pe Bega și susține colaborarea cu Primăra din Dudeștii Noi pentru un asemnea obiectiv. Motivul? Ei bine, edilul spune că Timișoara nu are un teren pe care să facă o asemenea investiție.

Astfel, în plenul consiliului local de vineri, unde consilierii locali au votat bugetul pe anul 2015, consilierul Dan Idolu a atras atenția că realizarea unui aquapark la Timișoara este un proiect de mare interes pentru oraș, atât din punct de vedere turistic , cât și din cel al banilor pe care municipalitatea i-ar putea încasa de pe urma acestuia. Acesta spune totuși că proiectul trebuie grăbit, dacă se drește să fie finanțat din bani europeni.

Dacă noi nu reușim să întocmim documentția până în septembrie, nu vom putea aplica pentru fonduri europene. Ca sursă de finanțare pentru studiul de fezabilitate se poate realiza un transfer de la străzi. Locațiile se pot discuta, căci au fost multe propuneri. Acestea pot fi făcute de căetre specialiști sau de către consilieri locali. Pot fi locuri ale municipalității, sau în parteneriat cu un partener privat. Eu zc că e o oportunitate pe care dacă nu o valorificăm acum, în luna septembrie o poate face altcineva, spune Idolu.

Oricum, primarul Nicolae Robu nu susține propunerea social-democratului. Asta pentru că, spune el, Timișoara nu dispune de teren pe care să poată ridica un asemenea proiect, dar propune o altă variantă – colaborarea cu primăria din Dudeștii Noi care are deja un asemenea proiect.

Desigur că Timișoara are nevie de un asemnea parc numai că trebuie să fim atenți la detalii. Simpla bifare nu ne rezolvă problema. Nu putem să judecăm la scara orașului Gyula, noi trebuie să avem la dispozție minimum 20 de hectre, pentru ca parcul să fie atrăgător el trebuie să fie cel mai spectaculos din această parte a Europei. Noi nu avem acest teren acum. Peste tot în lume s-au construt astfel de parcuri, dar în afara localității. Noi avem un parteneriat cu comuna Dedeștii Noi care dipune de câteva zeci de hectare de teren. Proiectul a fost depus pentru finanțare, dar nu a fost fianțat pentru că costa prea mult. Acesta este singurul motiv pentru care eu nu cred că am putea să facem în Timișoara, pentru că nu avem unde, dar subscriu că trebuie să facem așa ceva, dar într-o locație în vecinătate. Trebuie să ne gândim unde facem locuri de parcare, suprafața de care are neoie este foarte mare, explică primarul Nicolae Robu.

Totuși, Idolu atrage atenția că proiectul de la Dudești are terenul, dar nu are banii necesari pentru că acesta ar avea nevoie de bani de la bugetul local, pe lângă cei de la UE. Așa că, singura soluție găsită, cea care a și fost votată, a fost alocarea a 100.000 de lei de la bugetul local pentru realizarea studiului de fezabilitate, bani are ar urma relocați în cazul în care se va decide colaborarea cu primăria din Dudești. Acest lucru se va decide în următoarea ședință de plen, când reprezentanții municipalității din Dudeștii Noi vor veni în fața consilierilor locali din Timișoara pentru a le prezenta proiectul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*