Ultimele stiri

Primarul Nicolae Robu vrea să schimbe fața Timișoarei, dar habar n-are de unde va face rost de bani. Vezi la ce proiecte visează edilul șef

Nicolae Robu

Nicolae Robu a făcut publică, în urmă cu zece zile, o listă cu 37 de proiecte ce vor fi finanțate în perioada 2014 – 2020 pentru care a fost luat în derâdere de membri celorlalte partide politice din oraș. “Nu suntem în stare să zugrăvim Gara de Nord, dar visăm la trenuri care să meargă prin subteran”, i-a transmis ironic consilierul local PDL Ștefan Sandu, care este de părere că nici în 500 de ani aceste proiecte nu vor fi duse la bun sfârșit.

Ducerea liniilor de tren în subteran – un proiect care valorează două miliarde de euro, estimează edilul șef, realizarea unui nou stadion, construirea de parcări subterane, reabilitarea tuturor cartierelor, a clădirilor publice sau monument, achiziționarea a sute de tramvaie noi și autobuze electrice sau realizarea sistemului de spectacole, de muzică, lumină, apă și foc pe Bega sunt doar câteva dintre ideile îndrăznețe la care Nicolae Robu visează că le va pune în practică.

Este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru, în condițiile în care edilul șef al urbei de pe Bega nu s-a ținut de cuvânt nici în ceea ce privește promisiunile făcute timișorenilor pe care s-a angajat că le va materializa chiar în primele șase luni de mandat. Astfel, din broșura pe care Nicolae Robu le-a oferit-o timișorenilor înainte de alegeri, acesta se angaja că va bifa zece puncte, dar nu a pus în practică nici jumătate. Primarul Timișoarei promitea că orașul va fi curățat de câinii fără stăpân, prin prinderea, sterilizarea și ținerea lor în adăposturi, dar acum se pregătește să-i eutanasieze, pentru că legea îl obligă. Nicolae Robu s-a angajat și că va eradica cerșetoria și vagabondajul din oraș, însă doar a propus un proiect de hotărâre prin care interzicea comercializarea aurolacului în oraș. Nici toate gropile din oraș nu au fost asfaltate, deși și-a făcut un obicei în a inaugura la cel mult două zile câte un petic de stradă asfaltată.

Mai mult, deși a fost ales primar al Timișoarei de aproape doi ani, Nicolae Robu nu a scris nici măcar un proiect, care să fie finanțat din fonduri europene, ci pentru cele mai importante lucrări care sunt în desfășurare în acest moment în oraș, proiectele au fost depuse în timpul administrației Ciuhandu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*