Ultimele stiri

Primele carduri de sănătate ajung la asigurații din Timiș săptămâna aceasta. Ce trebuie să faci când îl primești

card de sanatate

Poștașii din județul Timiș vor distribui primele carduri naționale de sănătate, în această săptămână, anunță Victor Dumitrașcu, președintele Casei Județene de Sănătate Timiș. “Cardul de sănătate elimină birocrația, vine în sprijinul asiguratului, care are certitudinea că toate serviciile care au fost raportate pe numele lui sunt servicii reale și va realiza un control al utilizării fondurilor, astfel încât toate fondurile alocate în județ vor fi foarte riguros utilizate. Cu aceleași fonduri se va putea trata un număr mai mare de pacienți”, a declarat șeful CJAS Timiș.

După ce primește cardul național de sănătate, fiecare asigurat trebuie să meargă cu el la medicul de familie pentru a-l activa. În alte județe din țară, distribuirea cardului de sănătate a început deja, primii care îl vor primi fiind asigurații din București.

Fiecare accesare de serviciu de sanatate se va face in baza acestui card, care va avea un cod PIN, la fel ca un card bancar. Daca acest cod nu va fi introdus si cardul nu va fi accesat, serviciul respectiv nu va putea fi raportat si platit. Si vom constata ca multe servicii se vor reduce”, a declarat Gheorghe Iana, președintele Casei de Sănătate București, într-un interviu pentru Ziare.com.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*