Ultimele stiri

Primele condamnări cu executare în Dosarul Referendumul: PSD ne-a promis că ne acoperă

În ”Dosarul Referendumul” au fost condamnați primii doi inculpați pentru fraudă electorală. Conform inculpaților, PSD le-ar fi promis că nu vor păți nimic în instanță, dar se pare că nu a fost așa. Cele două condamnări reprezintă o premieră istorică pentru justiția din România.

Magistraţii au decis ca preşedintele Secţiei de votare nr. 63 din Drobeta-Turnu Severin (Mehedinți), Liviu- Cătălin Bondoc, să execute trei ani de închisoare, iar preşedintele Secţiei de votare nr. 170 din Gîrla Mare (Mehedinți), Dumitru Mirea, să stea după gratii doi ani și șase luni. Cei doi nu mai au voie să facă parte dintr-un birou electoral o perioadă de cinci ani după executarea condamnării, informează EvZ.

Cel mai mediatizat dosar de fraudare a Referendumului este cel în care a fost trimis în judecată vicepremierul României, Liviu Dragnea, (PSD) și alte 76 de persoane. El este acuzat de DNA că ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul.

Potrivit stiripesurse.ro, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudare a votului, printre care votul multiplu, turismul electoral şi falsificarea de semnături. Următorul termen din procesul lui este pe 3 septembrie 2014. Doi dintre complicii săi au recunoscut faptele şi au făcut mărturisiri complete în faţa judecătorilor Curţii Supreme. Totul pentru a scăpa cu o pedeapsă mai uşoară.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*