Ultimele stiri

Primele emoții pentru elevii de clasa a IV-a! Astăzi încep Evaluările Naționale, pentru prima dată în România

Emoții mari pentru micuții de clasa a IV-a din întreaga țară. Astăzi, de la ora 10.00, elevii vor fi testați, pentru prima dată în România, la mai multe materii, în cadrul unei evaluări naționale. În județul Timiș vor fi testați mii de elevi de clasa a IV-a, astăzi vor susține prima probă scrisă, cea la Limba Română, urmând ca mâine să fie testați la Matematică, iar vineri, după caz, la Limba Maternă.

Prichindeii vor avea la dispoziție 60 de minute să rezolve subiectele. Elevii vor fi evaluați în școlile în care învață, dar nu vor fi supravegheați de învățătoarea lor. Din fericire pentru elevi, notele nu vor fi trecute în catalog. “Calificativele pe care le primesc elevii contează la evaluarea cunoștințelor acestora, rostul evaluărilor este de a descoperi timpuriu golurile din cunoștințele elevilor, care vor fi umplute în următorii ani. Se va face un raport al clasei în care se prezintă situația, un raport al școlii și, în final, va fi un raport al ISJ Timiș trimis ministerului”, a precizat Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Urmează în perioada 2 – 4 iunie, evaluarea națională a elevilor de clasa a II-a, iar între 5 și 6 iunie, a celor de-a VI-a.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*