Ultimele stiri

Primele informații: Locuitorii din Crimeea au votat în proporție de 93% alipirea de Rusia

crimeea

Birourile de vot au fost închise în Crimeea la referendumul organizat pentru a determina viitorul acestei republici autonome din Ucraina. Potrivit unui sondaj realizat la ieșirea de la urne, 93% din alegători au votat pentru anexarea la Rusia, relatează EFE și France Presse.

“93% dintre locuitorii Crimeii s-au pronunțat în favoarea alipirii la Rusia, 7% au votat în favoarea statutului de autonomie al Crimeii în cadrul Ucrainei”, conform acestui sondaj difuzat de autoritățile separatiste din Crimeea

Participarea la referendumul de duminică din republica autonomă ucraineană Crimeea a atins 73,4% la ora 18:00, potrivit datelor oficiale publicate de comisia electorală din peninsulă și difuzate de agenția de presă KrymInform, transmite Europa Press.

Un milion și jumătate de electori din peninsula ucraineană Crimeea au fost așteptați duminică la urne să voteze asupra alipirii la Rusia, în cadrul unui referendum denunțat de întreaga lume, dar susținut de Moscova, și nu există niciun dubiu privind rezultatul scrutinului, relatează AFP.

Rezultatele finale sunt așteptate în cursul dimineții de luni.

Uniunea Europeană a condamnat oficial  referendumul din Crimeea, considerat ‘ilegal și ilegitim’, și a anunțat că luni ar urma să fie decise sancțiuni.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*