Ultimele stiri

Primul bilanț al caselor cu turnulețe din Timișoara! Momentan, doar cazul de pe Romulus merge în instanță

300 de km au parcurs cei de la Direcția de Urbanism în căutarea caselor cu turnulețe sau construite în neconformitate cu autorizația. Astfel, până în momentul de față, la Timișoara, au fost analizate 22 de imobile, dar mai multe de jumătate dintre acestea se pare cu fost construite legal.

Arhitectul Sorin Ciurariu a explicat situațiile găsite pe teren și spune că momentan doar la palatul de pe Romulus s-a trecut la etapa următoare, și anume sesizarea în instanță.

„Am analizat 22 de imobile, mai avem 36 documentate, le-am identificat. Din cele 22, 14 corespund din punct de vedere al autorizaţiei. La unul, cel de pe Romulus, s-a trecut la etapa următoare, s-a întocmit dosar şi s-a trimis către juridic pentru instanță, iar la celelalte am constatat neajunsuri, există diferenţe între ceea ce am găsit noi ca autorizaţie şi ceea ce este pe teren”.

De asemenea, Ciurariu spune că nu toate neregulile găsite sunt turnulețe, ci simple devieri față de proiectele aprobate inițial sau față de ultimele autorizații de intervenții.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*