Ultimele stiri

Primul pui de zimbru, născut în urmă cu puțin timp în Banat, a MURIT. Ce s-a întâmplat

zimbrii

Vești triste aduse de reprezentanții WWF România, cei care au readus zimbrii în Banat, după 200 de ani de la dispariție. Prâslea, primul pui de zimbru născut în comuna Armeniș din județul Caraș-Severin, a murit.

Cel mai probabil, primul pui de zimbru născut în Carpații Meridionali, a murit din cauza unui incident avut cu unul dintre adulții grupului de zimbri. „Rezultatele autopsiei indică faptul că puiul de zimbru a suferit o traumă cauzată de un membru adult al turmei. Astfel de evenimente au loc frecvent în natură. Puiul de zimbru era un exemplar perfect sănătos și activ înainte ca acest incident tragic să aibă loc, incident pe care de altfel nimeni nu îl poate reconstitui perfect. Probabil că unul dintre masculi, în timpul încăierărilor pentru a intra în grațiile femelelor, l-a lovit fatal pe cel mic.”, transmit reprezentanții WWF România.

17 exemplare de zimbrii au fost aduse pe 17 mai din diferite centre de reproducere din Europa în Banat, fiind cel mai mare transport și cel mai mare fenomen de reintroducere a zimbrului care a avut loc vreodată în Europa. La început, zimbrii vor sta într-o zonă de aclimatizare de aproximativ 15 hectare. Apoi vor avea acces la o zonă de semi-libertate, de 160 de hectare. Aici se vor putea adapta la mediul sălbatic și vor învăța să supraviețuiească în natură, grupându-se într-o cireadă- forma tipică de organizare a zimbrilor. În toamna acestui an vor avea acces dincolo de zona împrejmuită și vor deveni primii zimbri care trăiesc în sălbăticie, în Carpații Meridionali, din secolul 18 încoace.

Spre sfârșitul acestui an vor mai fi aduși aici și alți zimbri.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*