Ultimele stiri

Primul turneu naţional Pasărea Rock, un succes

Turneul pe care formația Pasărea Rock l-a început în data de 7 aprilie a confirmat la nivel naţional succesul proiectului Baniciu, Kappl & Lipan, proiect lansat la Bucureşti luna trecută. Timp de o săptămână neobosită, ţara a fost străbătută şi cucerită de la est la vest, domnia rock-ului instaurându-se treptat în Constanţa, Galaţi şi Iaşi, apoi în Timişoara, Oradea şi Cluj-Napoca.

Pe 26 aprilie urmează ultima redută, Buzău .Fiecare spectacol a aşezat temeinic în inimile publicului proiectul acesta nou şi vechi depotrivă, prin piesele vechi, cele prea rar cântate (Vasiliscul şi Aspida, Uciderea Balaurului, Muzică şi Muzichie) şi cele noi, suprinzător de binecunoscute şi cu multă plăcere fredonate (Legenda şi Prasnic Năpraznic). Peste tot în țară Pasărea Rock a fost întâmpinată de mult public entuziast şi fericit, au cântat umăr la umăr tineri şi foarte tineri şi încărunţiti iubitori de-o viață ai marilor muzicieni. S-a aplaudat îndelung, s-a ovaţionat, s-a pierdut numărătoare bisurilor, într-o molipsitoare bucurie pornită de pe scenă, preluată şi amplificată în sute de inimi şi voci.

„Au fost câteva dintre cele mai reușite spectacole pe care le-am susținut în ultimii 30 de ani. Să cânți alături de o echipă de muzicieni dintre cei mai dotați este o senzație greu de explicat. În plus, publicul format din mai multe generații a fost de fiecare dată cu noi, ca și cum ar fi făcut parte din echipă, și ne-a oferit trăiri puternice. Rămânem cu o senzaţie nemaipomenit de plăcută şi cu convingerea că ne vom reîntâlni cât de curând ”, spune Mircea Baniciu.

„După marele succes al premierei din 25 martie, am pornit într-o aventură care ne-a lipsit multă vreme. Am cântat în săli aproape sold-out și, deși am întâmpinat piedici chiar la Timișoara, toate concertele au fost încununate cu succes. Publicul ne-a primit peste tot cu brațele deschise, iar asta înseamnă că are nevoie de noi și de muzica noastră”, a precizat Josef Kappl.

„Întâlnirea cu pubicul din țară a dovedit acum că muzica Pasărea Rock e foarte apreciată. Organizatorii au depus un efort enorm pentru realizarea acestui turneu, iar trupa s-a prezentat în formă maximă. Toate aceste lucruri ne fac să continuăm și mai hotărât”, a declarat și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Ultimul concert din turneul de primăvară al formației Pasărea Rock va avea loc pe 26 aprilie, la clubul No Limit din Buzău.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*