Ultimele stiri

Prin noul Master-Plan, Ministerul Transporturilor sfidează Timișoara! Robu contraatacă: vrea să interzică tranzitul TIR-urilor prin oraș

autostrada

După ce Ministerul Transporturilor a omis din Master-Planul pentru Transporturi Centrura de Sud a Timișoarei, și a motivat cu nonșalanță că orașul de pe Bega nu are nevoie de o asemenea centură pentru că traficul greu se desfășoară pe partea de Nord, primarul Nicolae Robu vrea să ia măsuri.  În primă fază va organiza un miting împotriva Guvernului, iar ulterior, dacă nimic nu se soluționează, ia în considerare interzicerea tranzitului TIR-urilor prin oraș.

Primarul Nicolae Robu îi pregătește o lovitură grea lui Victor Ponta și Guvernului pe care acesta îl conduce. În cazul în care, Master-Planul aflat în momentul de față în dezbatere, nu se modifică, Robu amenință: oamenii vor ieși în stradă la Timișoara.

„Cred că în situația dată, noi, timișorenii, trebuie să facem dovadă de unitate și de forță de reacție. Și dacă nu primim un angajament ferm că acest Master Plan va fi completat cu proiectele de interes pentru Timișoara eu intenționez să organizez un miting printr-un apel la cetățenii din Timișoara”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Mai mult decât atât, dacă situația nu se rezolvă, Robu ia în considerare interzicerea tranzitului TIR-urilor prin orașul depe Bega în semn de protest.

„Noi nu vom primite la nesfarșit ca Timișoara să fie traversată de tiruri și ca în Timișoara să fie afectate suplimentar drumurile, să se producă poluare suplimentare, praf sau vibrații care afectează clădirile. Dacă vom vedea că Guvernul nu înțelege cu vorba bună că astfel de obiective pentru un oraș cu a treia populație din România este esențială, atunci va vedea Guvernul când vom interzice tranzitarea, cu excepția camioanelor care fac aprovizionarea. Oricât nu ți-ar plăcea un oraș, dacă ai un minim de responsabilitate nu poți duce ignorarea acelei zone la cotele la care, iată, Guvernul Ponta o duce. Eu m-am săturat și sunt convins că și timișorenii, de toate aceste promisiuni nesusșinute de nimic în practică. Încă avem zero lei pentru toate obiectivele”, mai spune edilul.

Robu le dă și un ultimatum celor din Guvern. Dacă cu o săptămână înainte de încheierea perioadei de dezbatere a Master-Planului nu apare un angajament ferm din partea Guvernului, atunci va lasa un apel pentru a organiza mitingul.

2 Commentarii pe Prin noul Master-Plan, Ministerul Transporturilor sfidează Timișoara! Robu contraatacă: vrea să interzică tranzitul TIR-urilor prin oraș

  1. O, Doamne! Mi-am scrântit ochii citind! Sărmană limba română!

  2. Tatar Gheorghe // 10 octombrie 2014 a 00:28 // Răspunde

    Cu privire la acest aspect am mai facut un comentaeiu in sensul ca orasul Timisoara, in Romania, este tratat ca un oras de rangul 5 in care traficul greu, TIR, trece prin fata Spitalului Judetean.
    Propun ca cemtura SUD sa fie construita prin contributie locala cu retinere la sursa a cheltuielilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*