Ultimele stiri

Principesa Margareta a României, Doctor Honoris Causa a Universității de Agronomie din Timișoara. Ce sărbătorește universitatea în aceste zile FOTO

principesa margareta

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara aniversează, în această săptămână, 70 de ani de la înființarea prin Decret Regal de către Majestatea Sa, Regele Mihai I al României.

Astăzi, a fost organizat un moment festiv la sediul universității timișorene, la care au participat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, dar și Principele Radu și Principesa Margareta.

De altfel, conducerea Universității de Agronomie a luat decizia de a acorda, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa Principesei Margareta pentru întreaga activitate.

“Vă mulțumesc că îmi acordați acest titlu la aniversarea a 70 de ani de existență a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. Văd această distincție ca un omagiu adus înaintașilor mei. În cei 150 de ani de existență, Casa Regală a privit educația mereu ca o prioritate. Știu că niciunul din cei 70 de ani nu a fost ușor pentru universitate”, a declarat Principesa Margareta, după ce a primit cea mai înaltă distincție pe care o universitate o poate oferi.

Foto: Constantin Duma

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*