Ultimele stiri

Principiile se schimbă! Noua modă în Consiliul Local este ieșitul din sală

Consiliu Local

Momente penibile, ieri, în cadrul plenului Consiliului Local Timișoara! Consilierii alianței PSD – PC – PP-DD – UpT , „vizibil deranjați” de proiectele suplimentare propuse pe ordinea de zi de către primarul Nicolae Robu, au ales să părăsească sala, lăsându-l pe edil cu ochii în soare. Mai mult sau mai puțin amuzant este faptul că, atunci când USL-ul funcționa ca pe roate, cei în cauză nu aveau nici cea mai mică problemă  cu proiectele suplimentare. Ba mai mult, le acceptau pe cele propuse chiar în timpul ședinței, nu numai la începutul ei!

Dar iată că acele vremuri s-au încheiat, iar astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla! Cel puțin asta susține liderul de grup al PSD, de ieri, Alfred Simonis, care spune că deși astfel de situații au mai avut loc, au fost tot cu vina primarului Robu.

„La începutul ședinței, primarul a spus că aproape toate proiectele au trecut prin comisii. Nu e normal ca noi, consilierii locali, să ne trezim cu o oră înainte de plen cu proiecte de hotărâre și să trebuiască să le votăm, fără să ne uităm pe ele. E adevărat că au fost cazuri înainte, dar întotdeauna am încercat să-i transmitem domnului primar să înțeleagă că nu e normal ce se întâmpla. Toate au o limită”, a declarat Alfred Simonis.

Totuși, pe vremea USL-ului, când PD-L-ul  apela la tertipuri similare cu cel de ieri – ieșirea din sală –, cei de la PSD erau cei care îi luau peste picior. Dar, principiile se schimbă și iată că cele două formațiuni au făcut schimb de locuri pe scena politică a urbei de pe Bega.

Totuși, Simonis susține că de acum încolo, nu vor mai fi votate proiecte suplimentare decât în situații extreme.  Așadar, ieșitul din sală va fi noua modă la PSD – PC – PP-DD – UpT în cazul în care se mai propun proiecte suplimentare, iar edilul-șef poate să-și pună pofta-n cui atunci când va încerca să introducă astfel de proiecte pe ordinea de zi a plenului CLT.

“Vom vota proiecte suplimentare doar în măsura în care vor fi absolut necesare pentru oraș, nu acordarea titlului de cetățean de onoare unui decedat (n.r – proiect propus ieri pe lista suplimentară)”, a mai spus Simonis.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*