Ultimele stiri

Prințul Charles: „Am început să iubesc România pentru frumusețea naturală unică”

prințul Charles

„Am început să iubesc România pentru frumuseţea naturală unică şi nepătată”. Aceasta este declaraţia pe care a făcut-o Prinţul Charles în ultima zi din scurta vacanţă petrecută la noi în ţară. Moştenitorul coroanei britanice a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Bucureşti. Tot astăzi, acesta s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, la Cotroceni.

Titlul de Doctor Honoris Causa este prima distincţie onorifică pe care Prinţul Charles a acceptat-o din partea unei instituţii de învăţământ superior. Universitatea Bucureşti i-a acordat acest titlu la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţare, pentru interesul arătat faţă de România şi tradiţiile de aici.

„Am ajuns să iubesc România pentru frumuseţea naturală unică şi nepătată, pentru peisajele fascinante şi comunităţile rurale, fiecare cu propriile obiceiuri”, a declarat Prințul Charles,

Printre invitații de la ceremonie s-au numărat și membri Casei Regale, Principesa Margareta a României, Principele Radu, dar şi oameni politici, miniştri, ambasadori, dar şi studenţi ai Universităţii Bucureşti.

Înainte de această ceremonie, Prinţul Charles a avut o întâlnire de 20 de minute cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, iar apoi a avut o întrevedere cu soţia premierului Victor Ponta, Daciana Sârbu, la o vilă de protocol.

Moştenitorul coroanei britanice a venit marţi în România şi a vizitat Braşovul, dar şi proprietăţile pe care le deţine în judeţul Covasna.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*