Ultimele stiri

“Priveşte-mă ca pe un om, citeşte-mă ca pe o carte”! Eveniment organizat de Penitenciarul Timişoara

“Priveşte-mă ca pe un om, citeşte-mă ca pe o carte”! Penitenciarul Timişoara vă invită vineri, 26 iunie 2015, în incinta Food Court – Iulius Mall, începând cu ora 11.00, sa fiţi partenerii noştri în derularea proiectului ,,Biblioteca Vie”, unde cărţile sunt oameni cu care cititorii inter-relaţionează într-o experienţă unică de învăţare.

Manifestarea este organizată la iniţiativa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, derulându-se în toate unităţile penitenciare dinţară, la aceeaşi dată, în scopul de a facilita eliminareastereotipurilor şi prejudecăţilor asociate mediului carceral, personalului de penitenciar, colaboratorilor implicaţi în activităţi, foştilor deţinuţi şi persoanelor aflate în detenţie, prin stimularea interacţiunilor şi diversificarea mijloacelor de comunicare. ,,Biblioteca Vie” funcţionează ca o bibliotecă obişnuită la care oamenii vin, împrumută cărţi şi le returnează, stimulând astfel comunicarea activă între toate componentele sistemului penitenciar şi comunitate, prin implicarea angajaţilor din sistem şi a persoanelor custodiateîn activităţi derulate în spaţii neconvenţionale.
Cunoscut fiind faptul că o CARTE reprezintă calea spre cunoaştere, iar cea mai bună cunoaştere este cea directă,nemediată, apreciem că un astfel de demers permite publicului interesat demediul penitenciar să afle informaţii reale, complete şi actuale, prin accesareaunor „Cărţi vii”, întruchipate de persoane dispuse să împărtăşească din experienţa proprie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*