Ultimele stiri

Privind în viitor: Când va avea Timișoara sistem de transport în comun ca în cele mai mari orașe din Europa…

tramvai-timisoara

Linii de tramvai de ultimă generație, mijloace de transport în comn noi, depouri moderne, dar și un muzeu al transportului public. Când s-ar putea întâmpla la Timișoara? Teoretic în cațiva ani, practic, nu se știe. Sistemul de transpot în comun, una dintre cele mai mari probleme din orașul de pe Bega, pare să-și găsească rezolvarea în viitorul apropiat. Asta după ce, municipalitatea a adăugat pe planul celor mai importante proiecte ce urmează a fi realizate în următorii ani, reabilitarea mai multor linii de tramvai, modernizarea tramelor stradale din jurul acestora, dar și achiziționarea a peste 100 de mijloace de transport în comun noi. În plus, sunt de menționat și cele două tramvaie ce au intrat de mai bine de șase luni în reabilitare, dar și cele cu care urmează să se întâmple același lucru.

Ei bine, noul plan prezentat de administrația Robu conține o serie de lucrări de modernizare în ceea ce privește transportul în comun. Mai exact, pe lista de proiecte noi regăsim: reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale de pe tronsoanele pe care circulă tramvaiele 2, 4, 5, 6, 7, 8 și 9. Vorbim de zone precum Calea Stan Vidrighin, Bulevardul Cetății, Calea Bogdăneștilor, Strada Avram Imbroane,  Stada Ana Ipătescu, Victor Hugo, Aluniș, Durbeta sau Ardealul, dar de străzi precum Ioan Slavici sau Polonă. În plus, în același plan, la capitolul achiziții, se mai află și cumpărarea a 15 autobuze de capacitate mică, a 50 de tramvaie noi, a 50 de troleibuze și a 55 de autobuze electrice cu podea joasă, în total fiind vorba despre 170 de mijloace de transport în comun.

Tot la capitolul modernizare, găsim și reabilitarea celor două depouri din oraș, pentru care municipalitatea are planuri mari. Vobim de cel din zona Dâmbovița și de cel din Calea Buziașului, care după reabilitare, promit autoritățile, vor arăta ca cele din Europa de Vest.

În plus, istoria nu este lăsată baltă. La Timișoara se plănuiește amenajarea unui Muzeu al Transportului Public. Acesta ar urma să se numească Corneliu Mikloşi.

Totuși, planurile sunt mari, iar municipalității nu-i va ajunge timpul să le facă pe toate în actualul mandat al primarului Nicolae Robu. „Indiferent cine va fi primar din 2016 încolo trebuie să se plece de la un portofoliu de proiecte pentru Timișoara. Noi le începem, dar nu le vom termina până în 2016, dar asta este abordarea corectă”, spune edilul-șef al Timișoarei.

Practic, până la vremuri mai bune, timișorenilor nu le mai rămâne decât să spere că cele două tramvaie trimise spre reabilitare vor veni în luna martie, deși termenul inițial era luna septembrie a anului 2014.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*