Ultimele stiri

Problema achiziționării clădirii Colegiului Național Bănățean nu a fost rezolvată! Primăria încă negociază cu măicuțele

Problema clădirii Colegiului Național Bănățean atârnă de ani buni pe umerii municipalității, dar momentan situația rămâne neschimbată. Clădirea aparține Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame, iar Primăria Timișoara încearcă să intre în posesia ei.

Încă de acum doi ani, reprezentanții Primăriei poartă negocieri intense cu proprietarii imobilului, dar până în momentul de față nu s-a ajuns la un consens în ceea ce privește suma pe care Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame ar trebui să o primească pentru clădirea în care învață mii de elevi.

„Negocierile nu sunt finalizate. Chiar și săptămâna trecută au avut loc negocieri. Sperăm să ajungem cât mai repede la o înțelegere, pentru ca clădirea să intre în posesia Primăriei. Sperăm ca proprietarii să înțeleagă și să nu aibă foarte mari pretenții financiare, căci acolo va funcționa totuși o școală”, informează primarul Nicolae Robu.

Vă reamintim că Primăria Timișoara vrea să cumpere clădirile în care funcționează Colegiul Național Bănăţean şi Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” de ani buni. Cele două clădiri, dar și terenurile au fost evaluate la 6,5 milioane de euro, iar municipalitatea poartă negocieri cu Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame, fără a se ajunge la o decizie definitivă până în prezent. Pentru cele două imobile, autoritățile locale plătesc în fiecare lună o chirie de 21.250 de euro.

La un moment dat, prin luna octombrie a anului trecut, viceprimarul Traian Stoia anunța că au apărut noi date care le-ar putea veni în ajutor reprezentanților Primăriei în discuțiile de negociere. Un document care ar fi demonstrat că în anul 1948 o parte din clădire, mai exact clădirea în care își desfășoară activitatea Liceul Sârbesc a fost bombardată și ulterior renovată pe banii statului, ar fi trebuit să vină în ajutorarea reprezentanților municipalității, care ar fi putut să ceară o reducere din prețul dorit de măicuțe. Totuși, situația a rămas în aer și la acest capitol.

Deși toate premisele arată că negocierile petnru achiziționarea clădirii în care unul dintre liceele de top din Timișoara funcționează, nu sunt pe punctul de a fi finaizate pea curând, municipalitatea are planuri mari. Visează nu doar la renovarea clădirii, odată ce va intra în proprietatea ei, ci și la noi investiții în ceea ce privește echiparea acesteia.

În plus, planuri mari sunt și cu Grădinița de lângă CNB, clădire aflată într-un stadiu avansat de paragină. Concomitent cu reabilitarea CNB, directorul Direcției Instituții Școlare, Sanitare, Sportive și Culturale, Mihai Costa, anunță că va fi reabilitată și clădirea Grădiniței. Acesta spune că partea din spate a imobilului va fi demolată și construită de la zero, iar cea din față, pentru că e clădire istorică, va fi renovată.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*