Ultimele stiri

Problema blocurilor ANL, din nou, în atenţia Primăriei. De ce crede viceprimarul că trebuie obţinută o sentinţă judecătorească

Primaria Timisoara

Problema blocurilor ANL de pe strada Miloia a fost discutată, din nou, de către viceprimarul Traian Stoia. Aşa cum se ştie deja, unele dintre blocurile de aici, au fost construite fără a exista autorizaţiile necesare, iar acum ANL şi Primăria Timişoara dau, în continuare, vina una pe cealaltă.

Astfel, Traian Stoia a comunicat, miercuri, că Primăria a făcut demersuri pentru a afla dacă ANL a obţinut avizele necesare, care ar putea să aducă blocurile în legalitate. Din cauza acestei probleme, nu numai că locatarii de aici plătesc chirii pentru apartamente care în documente nu există, dar nici nu pot să cumpere aceste locuinţe.

Acum, viceprimarul vrea să afle cine trebuie să se ocupe de obţinerea avizelor. Acesta a afirmat că, la nevoie, Primăria ar putea să intervină şi să plătească cei aproximativ 20.000 de euro pentru obţinerea avizelor, iar mai târziu să recupereze această sumă de la ANL. Cu toate acestea, primarul Nicolae Robu, vede lucrurile altfel şi a explicat că Primăria nu va plăti niciun ban pentru a soluţiona această problemă. Edilul este de părere că responsabilitatea este a ANL-ului şi că aceasta trebuie să suporte costurile. De asemenea, primarul este pregătit să meargă în instanţă pentru a rezolva acest litigiu, iar, de această dată, viceprimarul îl susţine.

„E cea mai bună variantă. Orice soluţie dată de instanţă e sigură şi ai acoperire beton. Dar dacă vrei să stai în instanţă, poate să dureze, şi oamenii ăia tot plătesc, când ar putea să devină proprietari. Dar ce a spus Robu aşa este, cine are sentinţă nu are probleme. Cine nu are sentinţă, trebuie să dea explicaţii”, a afirmat Traian Stoia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*