Ultimele stiri

Problema câinilor fără stăpân dezbătută de studenţi la întâlnirea cu primarul. Nicolae Robu a povestit cum a fost muşcat de câini

Caine

La întâlnirea de miercuri seara pe care Nicolae Robu a avut-o cu studenţii timişoreni pentru a discuta despre viitorul Complexului Studenţesc, s-a adus în discuţie şi problema câinilor vagabonzi.

Aceştia i-au comunicat primarului că, din 2012, situaţia animalelor fără stăpân din zonă s-a îmbunătăţit vizibil, dar că această problemă încă există.

Chiar dacă problema pare să se fi diminuat, nu acelaşi lucru poate să îl spună una dintre studentele care a participat la întâlnirea cu primarul. Pentru a lua cuvântul, fata a şchiopătat până la microfon. Aceasta i-a relatat primarului că a primit „această bucurie” chiar de ziua ei, respectiv a fost muşcată de un câine maidanez din zona Complexului Studenţesc. În urma incidentului, tânăra a trebuit să petreacă ore bune în spital, iar acum, aşteptând ca rana să se vindece, se deplasează cu dificultate.

Edilul i-a declarat că ştie exact prin ce trece tânăra pentru că şi el a fost muşcat de câini pe vremea când era student, în anul II de facultate.

„E o luptă pe care o duc şi le fac faţă tuturor celor care boicotează această iniţiativă sub lozinca iubim animalele. Ce ne trebuie, să ne trezim? Să vedem oameni omorâţi? Nu putem să punem mereu în faţă ba câinii, ba ciorile, ba alte vietăţi şi pe noi, oamenii, să ne lăsam la coadă. E o răsturnare a firescului şi a logicii. Nu există altă soluţie şi, în ultima vreme, a crescut numărul de câini pe străzi”, a declarat primarul, susţinând că singura soluţie, în momentul de faţă, este eutanasierea.

Primarul s-a săturat şi de „povestea” cu patrupedele care ar fi aduse din alte oraşe sau sate şi lăsate la intrările în oraş.

„Câinii au apărut pentru că iubitorii de animale, cu ghilimele, i-au adoptat, dar nu îi ţin pentru că a-i ţine înseamnă cheltuieli şi înseamnă să munceşti pentru ei”, a adăugat Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*