Ultimele stiri

Problema cumpărării clădirii Colegiului Bănățean nu a fost rezolvată! Ce document ce ar putea ajuta la negocieri a găsit municipalitatea

Problema clădirii Colegiului Național Bănățean atârnă de ani buni pe umerii municipalității, dar momentan situația rămâne neschimbată. Clădirea aparține Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame care ar dori  retrocedarea imobilului. Municipalitatea dorește însă să devină proprietară pe clădire, iar în acest sens se poartă negocieri intense. Acum au apărut noi date care le-ar putea veni în ajutor reprezentanților Primăriei în discuțiile de negociere.

Vorbim despre un document care demonstrează că în anul 1948 o parte din clădire, mai exact clădirea în care își desfășoară activitatea Liceul Sârbesc a fost bombardată, iar ulterior renovată pe banii statului.

“La Colegiul Bănățean, Primăria prin comisia de negocieri cu terţi a încercat de doi ani de zile să negocieze şi să închidă negocierile pentru achiziţionarea clădirilor care ţin de Colegiul Bănăţean. Acum căutând altceva am găsit o avere administrată de comitetul şcolar de la clădirea respectivă în anii 44 – 50. E vorba de o suprafaţă clădită de 520 de mp aripă a Liceului Sârbesc. Clădirea a fost lovită la bombardamentele din Război. În ’48, clădirea era bombardată, statul a refăcut clădirea pe banii publici. Noi trebuie ca în cadrul negocierilor cu Ordinul Călugăriţelor de la Notre Dame să atragem atenţia că una din clădiri este 50 – 60% refăcută de statul român şi a intrat în posesia lor ca proprietate. Există şi un material care arată cum erau gestionate şcolile în perioada aceea. Urmează să ne facem o strategia în cadrul negocierilor viitoare în care să putem solicita reduceri ale preţului total”, a explicat viceprimarul Traian Stoia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*