Ultimele stiri

Probleme de securitate pentru WhatsApp. Aplicația permite citirea sau furarea mesajelor altora

whatsapp

Utilizatorii platformei de mesagerie online WhatsApp, achiziţionată de Facebook cu 16 miliarde de dolari luna trecută, ar putea fi expuşi unei breşe majore de securitate, scrie Mashable.

Potrivit lui Bas Bosschert, consultant în securitate, dar şi altor utilizatori din spaţiul online, mesajele trimise prin intermediul WhatsApp pot fi accesate de către oricine cu ajutorul unor aplicaţii Android.

Aplicaţia WhatsApp foloseşte acelaşi cod de criptare a mesajelor în loc să folosească o cheie unică pentru fiecare utilizator atunci când le stochează pentru a nu fi pierdute în cazul dezinstalării programului sau schimbării dispozitivului. Mesajele sunt salvate într-o bază de date neasigurată, putând fi astfel citite sau furate printr-o altă aplicaţie. Teoretic, un programator ar putea decripta baza de date şi să acceseze mesajele.

WhatsApp salvează mesajele pe cardul SD al telefonului, existând posibilitatea ca acestea să poată fi citite de orice aplicaţie Android care primeşte accesul de la utilizator, cum se întâmplă de obicei cu orice aplicaţie care cere acces la cardul SD atunci când se instalează.

 

 

 

Sursa: Ziarul Financiar

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*