Ultimele stiri

Procurorul general al României a anunțat că s-a început URMĂRIREA PENALĂ în cazul voturilor din diaspora

Procurorii au primit plângeri din partea cetăţenilor din diaspora, iar Parchetul General a început urmărirea penală in rem în acest dosar. Plângerile cetăţenilor din străinătate vizează miniştri şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor care, în opinia petiţionarilor, au avut atribuţii în organizarea alegerilor din diaspora, informează stiri.tvr.ro.

Întrebat dacă pe legea actuală se puteau înființa alte secții de votare, Tiberiu Nițu a menționat că, din punct de vedere legal, procurorul va aprecia dacă a fost încălcată legea.

Împiedicarea exercitării dreptului la vot este prevăzută de articolul 385 din Codul penal: „Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”.

Potrivit preşedintei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, strict pe lege se putea da ordonanţă de urgenţă pentru suplimentarea numărului secţiilor de vot din străinătate, transmite aceeași sursă.

„Strict pe lege, sigur că se putea da o ordonanţă de urgenţă”, a declarat Livia Stanciu înaintea şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii.

„Ca cetăţean, mi se pare firesc ca pe orice problematică ce are impact, sigur trebuie să se efectueze verificări, cercetări, pentru a se transmite un răspuns care să satisfacă interesul pe care poporul l-a manifestat faţă de acest subiect”, a spus ea, citată de Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*