Ultimele stiri

Profesor de la Universitatea de Vest din Timișoara, prins în timp ce lua ȘPAGĂ în instituție. Ce spune conducerea UVT

universitatea de vest

Un preparator de la Universitatea de Vest din Timișoara a fost prins în flagant în timp ce lua 600 de lei șpagă de la studenți chiar în sediul instituției. Acesta le pretindea studenților bani pentru a-i promova la examene. Nu este pentru prima dată când cadrul didactic le cere șpagă studenților cărora le preda.

Ovidiu Aritoni este preparator de informatică în cadrul Facultății de Matematică-Informatică și a fost prins în flagrant, aseară, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, alături de ofițeri de Poliție de la DGA, în timp ce lua bani de la studenți pentru a-i promova.

Cadrul didactic de la Universitatea de Vest din Timișoara a fost arestat pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Universității de Vest din Timișoara și-a exprimat punctul de vedere cu privire la acest incident. „Instituția are toleranță zero față de comportamentele care deviază de la principiile de onestitate, transparență, profesionalism și excelență. Universitatea este probabil cea mai mare instituție din vestul țării, cu peste 1000 de angajați și mai mult de 15.000 de studenți, însă responsabilitatea pentru actele respective îi aparțin în totalitate persoanei în cauză, singurul care va suporta consecințele propriilor decizii. Asemenea fapte nu au ce căuta în mediul academic și vor fi eliminate de către de comunitate, cu sprijinul partenerilor instituționali. Instituția regretă faptul că un om nu a înțeles că Universitatea are toleranță zero față de asemenea comportamente nedemne. În plus, apreciază implicarea autorităților judiciare și se bucură să îi aibă aproape în menținerea unui mediu academic sănătos”, a transmis Marilen Pirtea, rectorul UVT.

1 Commentariu pe Profesor de la Universitatea de Vest din Timișoara, prins în timp ce lua ȘPAGĂ în instituție. Ce spune conducerea UVT

  1. De l-ati prinde si pe domnul profesor de Analiza care preda si la Informatica pe domnul Preda care cere 100 euro/dolari ca sa treci examenul de fata cu cei asistentii lui.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*