Ultimele stiri

Profesori fără chef de învăţat în Timiş. Doar 37 % dintre dascăli au promovat examenul de titularizare

profesor tabla

Nu doar elevilor nu le place să înveţe, ci şi profesorilor. Dovadă stau rezultatele de-a dreptul dezastruoase obţinute de dascălii care s-au prezentat la examenul de titularizare din acest an. Doar 36,69 % din candidaţi au reuşit să obţină note peste 7, deci au promovat examenul şi pot fi angajaţi pe o perioadă nedeterminată în învăţământ, adică ca titulari.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş transmit că alţi 32 % au obţinut note între 5 şi 6,99, iar 31,31 %, note sub 5. În total, au fost corectate lucrările a 728 de candidaţi, între trei au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs.

Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, transmite că un profesor de Geografie a obţinut ruşinoasa notă 1, iar altul de Limba Latină este singurul cu media 10 la examenul de titularizare.

Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 27 şi 28 iulie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*